Högsbosoppa

Högsbosoppa

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Koka upp morotspuré och grönsaksbuljong.
    Tillsätt Rotfruktsstrimlor och grädde. Red av. Låt sjuda ca 5 min.

  2. 2.  Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt och tillsätt gräslök strax före servering.

  3. Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut rotfruktsstrimlor och gräslök samt tillsätt Blandad Grönsakstimbal, Findus 29114. Timbalerna upphettas separat, strimlas och tillsätts i soppan. Servera ev med geléad smörgås, sid 138.

    Gelékonsistens: 90 g Morotspuré och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360. Servera med geléad smörgås, sid 138.

    Flytande konsistens: 90 g Morotspuré och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med créme fraiche.

  4. MRS=Mätt Rätt & Slätt.

  5. TIPS!
    Servera med crème fraiche och smörgås.

    Högsbosoppa är mångas favorit och passar perfekt under hösten. Värmande, mustig och väldigt god.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    103,65 kcal
  • Energi (kJ)
    433,68 kJ
  • Fett
    7,11 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,33 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,22 g
  • Mättade fettsyror
    3,30 g
  • Fibrer
    1,72 g
  • Järn
    0,87 mg
  • Kalcium
    61,88 mg
  • Kalium
    204,50 mg
  • Kolesterol
    5,66 mg
  • Kolhydrater
    7,26 g
  • Disackarider
    2,90 g
  • Monosackarider
    1,73 g
  • Sackaros
    1,55 g
  • Magnesium
    15,17 mg
  • Natrium
    267,97 mg
  • Niacin
    1,22 mg
  • Protein
    1,98 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vatten
    141,43 g
  • Vitamin B12
    0,06 µg
  • Vitamin B6
    0,12 mg
  • Vitamin C
    15,24 mg
  • Vitamin D
    1,08 µg
  • Vitamin E
    1,73 mg
  • Zink
    0,29 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet