INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Högsbosoppa à 1,5 dl
- Grönsaksbuljong, färdig8 dl
- Rotfruktsstrimlor FINDUS 96013213300 g
- Vispgrädde0,50 dl
- Majsstärkelse
- Matfett50 g
- Salt, peppar
- Gräslök FINDUS 9600868110 g
- Créme fraiche
TILLAGNING
1. Koka upp morotspuré och grönsaksbuljong.
Tillsätt Rotfruktsstrimlor och grädde. Red av. Låt sjuda ca 5 min.2. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt och tillsätt gräslök strax före servering.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut rotfruktsstrimlor och gräslök samt tillsätt Blandad Grönsakstimbal, Findus 29114. Timbalerna upphettas separat, strimlas och tillsätts i soppan. Servera ev med geléad smörgås, sid 138.
Gelékonsistens: 90 g Morotspuré och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360. Servera med geléad smörgås, sid 138.
Flytande konsistens: 90 g Morotspuré och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med créme fraiche.MRS=Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Servera med crème fraiche och smörgås.
Högsbosoppa är mångas favorit och passar perfekt under hösten. Värmande, mustig och väldigt god.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)103,65 kcal
- Energi (kJ)433,68 kJ
- Fett7,11 g
- Enkelomättade fettsyror2,33 g
- Fleromättade fettsyror1,22 g
- Mättade fettsyror3,30 g
- Fibrer1,72 g
- Järn0,87 mg
- Kalcium61,88 mg
- Kalium204,50 mg
- Kolesterol5,66 mg
- Kolhydrater7,26 g
- Disackarider2,90 g
- Monosackarider1,73 g
- Sackaros1,55 g
- Magnesium15,17 mg
- Natrium267,97 mg
- Niacin1,22 mg
- Protein1,98 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,13 mg
- Vatten141,43 g
- Vitamin B120,06 µg
- Vitamin B60,12 mg
- Vitamin C15,24 mg
- Vitamin D1,08 µg
- Vitamin E1,73 mg
- Zink0,29 mg