Höstgul fisksoppa

Höstgul fisksoppa

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina och tärna torskfilén. Blanda puré, lökfond, buljong, vin, grädde, vitlökspulver och saffran. Låt koka upp.

  2. 2.  Red av med majsstärkelse och låt sjuda ca 5 minuter. Tillsätt Berikning Majsvälling och matfett, späd eventuellt. Tillsätt torskfilé. Låt sjuda tills fisken är klar. Smaksätt.

  3. Servera med crème fraiche, smörgås med pålägg samt standardmjölk.

  4. Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt torskfilé med Torsktimbal 96008489. 

    Gelékonsistens: Tillsätt Torskpuré 96012420 istället för Torskfilé. Förtjocka soppan med Berikning Majsvälling 96013897. Som tillbehör serveras geléad smörgås, sid 138, och crème fraiche.

    Flytande konsistens: Se gelékonsistens. Förtjocka ej soppan, uteslut smörgås.

  5. MRS=Mätt Rätt & Slätt.

  6. TIPS!
    För en näringsrikare soppa, ersätt majsstärkelse med Berikning Majsvälling. 

  7. Servera en Höstgul fisksoppa till en av veckans middagar. Både mättande, smakfullt och värmande under kalla dagar. Berikad med Berikning Majsvälling för extra näring.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    368,80 kcal
  • Energi (kJ)
    1543,18 kJ
  • Fett
    21,21 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,36 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,18 g
  • Mättade fettsyror
    12,78 g
  • Fiber
    3,21 g
  • Järn
    1,96 mg
  • Kalcium
    224,28 mg
  • Kalium
    479,94 mg
  • Kolesterol
    67,77 mg
  • Kolhydrat
    24,72 g
  • Disackarider
    6,03 g
  • Monosackarider
    3,34 g
  • Sackaros
    2,33 g
  • Magnesium
    42,30 mg
  • Natrium
    549,97 mg
  • Niacin
    3,28 mg
  • Protein
    15,13 g
  • Riboflavin
    0,27 mg
  • Tiamin
    0,31 mg
  • Vatten
    275,63 g
  • Vitamin B12
    0,80 µg
  • Vitamin B6
    0,29 mg
  • Vitamin C
    26,37 mg
  • Vitamin D
    1,77 µg
  • Vitamin E
    2,79 mg
  • Zink
    1,30 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning