
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Lök, gul1 st
- Vitlök1 st
- Rapsolja3 msk
- Vitt vin1 dl
- Grönsaksbuljong, pulver30 g
- Vatten6 dl
- Vispgrädde2 dl
- Wasabi3 g
- Spiskummin1 tsk
- Salt
- Crème Fraiche150 g
- Koriander, färsk15 g
- Räksnitt
- Bröd, typ landgång150 g
- Smör30 g
- Färskost pepparrot200 g
- Räkor, skalade200 g
- Gräslök, färsk10 g
TILLAGNING
1. Skala och hacka lök samt vitlök. Fräs mjuk i rapsolja. Slå på vitt vin och låt reducera till hälften.
MRS = Mätt Rätt & Slätt
Härligt grön och krämigt god ärtsoppa med asiatiska inslag som wasabi och koriander. Här möts spännande smaker. Servera soppan tilsammans med räksnittar.
2. Tillsätt ärtpuré, berikning, vatten, grädde, buljong och kryddor. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt.
3. Servera med en klick crème fraiche och strö över hackad koriander vid servering.
4. Dela brödet i trekanter och stek i smör samt bred på färskost och dekorera med räkor och örtkrydda.
TIPS!
Vid hel måltid dubbla receptet.Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Tillaga 90 g ärtpuré och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Smaksätt enligt ovan. Servera med creme fraiche. Bred slät pepparrotsfärskost på Brödtimbal, Findus 29295, toppa med skivad Laxtimbal, Findus 49616. Dekorera med örtkrydda.
Gelékonsistens: Se timbalkonsistens. Ersätt brödtimbal med geléat bröd, se MRS och skivad laxgelé, se MRS
Flytande konsistens: Se Timbalkonsistens. Uteslut bröd. Servera med creme fraiche och slät pepparrotsfärskost.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)392,90 kcal
- Energi (kJ)1643,83 kJ
- Fett27,40 g
- Enkelomättade fettsyror8,44 g
- Fleromättade fettsyror2,48 g
- Mättade fettsyror14,52 g
- Fibrer2,52 g
- Järn2,25 mg
- Kalcium179,91 mg
- Kalium370,49 mg
- Kolesterol88,75 mg
- Kolhydrater23,76 g
- Disackarider7,17 g
- Monosackarider2,62 g
- Sackaros1,83 g
- Magnesium38,47 mg
- Natrium931,27 mg
- Niacin1,72 mg
- Protein11,98 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,23 mg
- Vatten164,08 g
- Vitamin B120,98 µg
- Vitamin B60,23 mg
- Vitamin C21,22 mg
- Vitamin D1,79 µg
- Vitamin E4,77 mg
- Zink1,16 mg