
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Purjolök, finskuren FINDUS 9601282775 g
- Laxfilé - tail FINDUS 96012162175 g
- Rotfruktsstrimlor FINDUS 96013213200 g
- Citronsaft2 msk
- Buljong, färdig7,50 dl
- Citroner, rivet skal0,50 st
- Timjan
- Grädde2 msk
- Majsstärkelse
- Matfett50 g
- Crème fraiche125 g
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Tina och skär laxfilén i kuber. Blanda puré, purjolök, rotfruktsstrimlor och buljong. Koka upp under omrörning.
2. Tillsätt citronsaft, rivet skal, grädde, timjan. Red av.
Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt Berikning Majsvälling och matfett.3. Tillsätt laxen och låt sjuda ett par minuter. Smaksätt.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut timjan. Ersätt laxfilén med Laxtimbal med röksmak, Findus 96015515 och grönsakerna med Blandad grönsakstimbal, Findus 96008538. Timbalerna upphettas separat och tillsättes i den färdiga soppan. Servera ev med geléad smörgås, sid 138.
Gelékonsistens: Tjock Laxsoppa, sid 157. Servera med geléad smörgås, sid 38.
Flytande konsistens: Laxsoppa, sid 157.MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Servera med crème fraiche och smörgås.Läcker laxsoppa med flera härliga smaker. Soppan är lagad med Findus rotfruktstrimlor, en blandning av strimlade morötter, palsternackor och selleri. Perfekt att använda till soppor.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)186,38 kcal
- Energi (kJ)779,82 kJ
- Fett14,21 g
- Enkelomättade fettsyror4,84 g
- Fleromättade fettsyror2,50 g
- Mättade fettsyror6,02 g
- Fiber0,93 g
- Järn1,06 mg
- Kalcium65,09 mg
- Kalium268 mg
- Kolesterol39,69 mg
- Kolhydrat5,65 g
- Disackarider2 g
- Monosackarider1 g
- Sackaros0,44 g
- Magnesium20,92 mg
- Natrium324,26 mg
- Niacin3,14 mg
- Protein8,87 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,20 mg
- Vatten140,23 g
- Vitamin B122,39 µg
- Vitamin B60,45 mg
- Vitamin C16,76 mg
- Vitamin D5,78 µg
- Vitamin E2,12 mg
- Zink0,39 mg