INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Laxfilé - tail FINDUS 96012162175 g
- Purjolök, finskuren FINDUS 9601282775 g
- Rotfruktsstrimlor FINDUS 96013213200 g
- Buljong, färdig7,50 dl
- Citronsaft2 msk
- Citroner, rivet skal0,50 st
- Grädde2 msk
- Timjan
- Majsstärkelse
- Matfett50 g
- Salt, peppar
- Créme fraiche125 g
TILLAGNING
1. Tina och skär laxfilén i kuber. Blanda puré, purjolök, rotfruktsstrimlor och buljong. Koka upp under omrörning.
2. Tillsätt citronsaft, rivet skal, grädde, timjan. Red av.
Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett.3. Tillsätt laxen och låt sjuda ett par minuter. Smaksätt.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut timjan. Ersätt laxfilén med Laxtimbal med röksmak, Findus 59459 och grönsakerna med Blandad grönsakstimbal, Findus 29114. Timbalerna upphettas separat och tillsättes i den färdiga soppan. Servera ev med geléad smörgås, sid 138.
Gelékonsistens: Tjock Laxsoppa, sid 157. Servera med geléad smörgås, sid 38.
Flytande konsistens: Laxsoppa, sid 157.MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Servera med crème fraiche och smörgås.Läcker laxsoppa med flera härliga smaker. Soppan är lagad med Findus rotfruktstrimlor som bidrar till hjälp i matlagningen. Det är en blandning av strimlade morötter, palsternackor och selleri. Perfekt att använda till soppor.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)186,38 kcal
- Energi (kJ)779,82 kJ
- Fett14,21 g
- Enkelomättade fettsyror4,84 g
- Fleromättade fettsyror2,50 g
- Mättade fettsyror6,02 g
- Fibrer0,93 g
- Järn1,06 mg
- Kalcium65,09 mg
- Kalium268 mg
- Kolesterol39,69 mg
- Kolhydrater5,65 g
- Disackarider2 g
- Monosackarider1 g
- Sackaros0,44 g
- Magnesium20,92 mg
- Natrium324,26 mg
- Niacin3,14 mg
- Protein8,87 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,20 mg
- Vatten140,23 g
- Vitamin B122,39 µg
- Vitamin B60,45 mg
- Vitamin C16,76 mg
- Vitamin D5,78 µg
- Vitamin E2,12 mg
- Zink0,39 mg