Morotsbröd

Morotsbröd

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda ut jästen med mjölken. Blanda i alla övriga ingredienser. Bearbeta väl. 

  2. 2.  Låt jäsa 1,5 timme. Sätt ugnen på 230°C. 

  3. 3.  Degen är lös, så häll ut den på ett mjölat bakbord. Skär små bullar med en degskrapa (lyft upp dem med degskraparen och lägg på plåten) till 26-30 st frallor och lägg tätt på plåt med bakplåtspapper ca 0,5 cm mellanrum.

  4. 4.  Låt jäsa ihop 20-25 minuter. Pensla med vatten eller ägg och strö på solros- och pumpafrön. 

  5. 5.  Sänk ugnstemperaturen till 200°C när bröden sätts in. Grädda ca 15-20 minuter. Låt svalna under bakduk. 

  6. Tips!
    Skippa topping av fröerna för ett mer lättugat alternativ. 

  7. Morotsbrödet är lika gott till frukost, mellanmål som till kvällsfikat. Fungerar också bra som matbröd på buffébordet.   

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    210,25 kcal
  • Energi (kJ)
    879,64 kJ
  • Fett
    5,24 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,25 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,18 g
  • Mättade fettsyror
    2,35 g
  • Fibrer
    2,03 g
  • Järn
    1,09 mg
  • Kalcium
    60,91 mg
  • Kalium
    190,87 mg
  • Kolesterol
    8,40 mg
  • Kolhydrater
    34,08 g
  • Disackarider
    3,81 g
  • Monosackarider
    2,36 g
  • Sackaros
    1,66 g
  • Magnesium
    24,87 mg
  • Natrium
    250,05 mg
  • Niacin
    0,93 mg
  • Protein
    5,31 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,15 mg
  • Vatten
    43,27 g
  • Vitamin B12
    0,10 µg
  • Vitamin B6
    0,13 mg
  • Vitamin C
    5,43 mg
  • Vitamin D
    0,70 µg
  • Vitamin E
    1,66 mg
  • Zink
    0,61 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet