Ost- och grönsakssoppa

Ost- och grönsakssoppa

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Koka upp puré, buljong och crème fraiche. Tillsätt ost och låt sjuda upp. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt. Strö över gräslök.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan.

    Gelékonsistens: Tjock grönsakssoppa, se MRS. Servera med ostkräm.

    Flytande konsistens: Grönsakssoppa, se MRS. Servera med ostkräm.

    MRS=Mätt Rätt & Slätt

  2. TIPS!
    Servera med crème fraiche och en god smörgås.

  3. Ost- och grönsakssoppa innehåller flera fina smaker och är även berikad och därmed rik på proteiner, vitaminer och mineraler.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    194,41 kcal
  • Energi (kJ)
    813,44 kJ
  • Fett
    14,13 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,66 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,51 g
  • Mättade fettsyror
    6,97 g
  • Fiber
    1,12 g
  • Järn
    0,84 mg
  • Kalcium
    204,12 mg
  • Kalium
    150,09 mg
  • Kolesterol
    25,75 mg
  • Kolhydrat
    8,39 g
  • Disackarider
    2,19 g
  • Monosackarider
    0,72 g
  • Sackaros
    0,69 g
  • Magnesium
    21,10 mg
  • Natrium
    350,42 mg
  • Niacin
    1,09 mg
  • Protein
    8,18 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vatten
    109,67 g
  • Vitamin B12
    0,35 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    13,31 mg
  • Vitamin D
    0,63 µg
  • Vitamin E
    1,89 mg
  • Zink
    0,99 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet