Saffransdoftande fisksoppa

Saffransdoftande fisksoppa

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Fräs matfett och saffran.
    Tillsätt puré, grytrotfrukter, buljong, matlagningsvin och grädde. Koka upp under omrörning.

  2. 2.  Toppred ev med majsstärkelse och låt sjuda ca 5 minuter.
    Smaksätt.

    3.  Blanda ärtpuré med crème fraiche, tillsätt vitlök. Smaksätt.
     
    Grov patékonsistens: Se ovan.
    Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt gratängrotfrukter med Blandad grönsakstimbal, Findus 29114
    Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut gratängrotfrukter. Förtjocka soppan med Thick & Easy™, Findus 22360. Servera med geléad smörgås, se MRS med ostkräm.
    Flytande konsistens: 90 g torskpuré och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Tillsätt saffransfräs. Servera med ärthummus.

    MRS =  Mätt Rätt & Slätt

    TIPS!
    Saffran kan ersättas med gurkmeja. Gurkmeja ger fin färg men inte den lyxiga smaken.

  3. För en komplett måltid servera soppan med en klick  ärthummus samt krustader med ostkräm och ett glas standardmjölk.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    219,16 kcal
  • Energi (kJ)
    918,89 kJ
  • Fett
    15,92 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,41 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,48 g
  • Mättade fettsyror
    9,36 g
  • Fiber
    1,16 g
  • Järn
    1,04 mg
  • Kalcium
    80,63 mg
  • Kalium
    245,53 mg
  • Kolesterol
    41,64 mg
  • Kolhydrat
    7,71 g
  • Disackarider
    0,83 g
  • Monosackarider
    0,84 g
  • Sackaros
    0,23 g
  • Magnesium
    19,43 mg
  • Natrium
    130,94 mg
  • Niacin
    2,03 mg
  • Protein
    8,22 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    80,52 g
  • Vitamin B12
    0,08 µg
  • Vitamin B6
    0,07 mg
  • Vitamin C
    15,93 mg
  • Vitamin D
    0,33 µg
  • Vitamin E
    0,45 mg
  • Zink
    0,41 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet