
Sockersaltad lax med stuvad potatis
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Laxfilé FINDUS 960121621 kg
- Rapsolja3 msk
- Socker2,50 tsk
- Salt1,50 tsk
- Dill och broccolistuvad potatis
- Smör25 g
- Vetemjöl2 msk
- Mjölk4 dl
- Dill, persilja och gräslök0,50 dl
- Potatis, kokt1,50 kg
- Sockerärtor300 g
TILLAGNING
1. Blanda socker och salt.
2. Doppa ovansidan av tinad lax i blandningen.
3. Lägg på belck och sätt i ugn på 150 grader i cirka 15-20 minuter.
Dill- och broccolistuvad potatis
1. Smält smör och vispa ner mjöl. Vispa i mjölk, broccolipuré och berikning majsvälling.
2. Låt sjuda i 3-4 minuter och vänd sedan ner kokt, tärnad potatis och blandade hackade örter. Smaka av med salt och peppar och värm upp.
Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i 2-3 minuter eller på 100% ånga.
Tips!
Dekorera rätten med dillkvistar innan servering.
Konsistensanpassad och berikad laxrätt som alla kan njuta av. Dill- och broccolistuvad potatis gjord på Findus ekologiska broccolipuré. Enkel och god varmrätt!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)431,01 kcal
- Energi (kJ)1803 kJ
- Fett20,19 g
- Enkelomättade fettsyror8,43 g
- Fleromättade fettsyror4,70 g
- Mättade fettsyror5,24 g
- Fiber4,87 g
- Järn2,29 mg
- Kalcium131,99 mg
- Kalium1062,71 mg
- Kolesterol80,64 mg
- Kolhydrat34,51 g
- Disackarider4,76 g
- Monosackarider2,34 g
- Sackaros1,93 g
- Magnesium77,25 mg
- Natrium598,26 mg
- Niacin9,22 mg
- Protein25,32 g
- Riboflavin0,27 mg
- Tiamin0,42 mg
- Vatten286,11 g
- Vitamin B126,47 µg
- Vitamin B61,39 mg
- Vitamin C70,73 mg
- Vitamin D13,30 µg
- Vitamin E3,76 mg
- Zink1,27 mg