Sockersaltad lax med broccoli- & dillstuvad potatis

Sockersaltad lax med stuvad potatis

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Blanda socker och salt.

  2. 2. Doppa ovansidan av tinad lax i blandningen.

  3. 3. Lägg på belck och sätt i ugn på 150 grader i cirka 15-20 minuter. 

  4. Dill- och broccolistuvad potatis

  5. 1. Smält smör och vispa ner mjöl. Vispa i mjölk, broccolipuré och berikning majsvälling.

  6. 2. Låt sjuda i 3-4 minuter och vänd sedan ner kokt, tärnad potatis och blandade hackade örter. Smaka av med salt och peppar och värm upp. 

  7. Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i 2-3 minuter eller på 100% ånga.

  8. Tips!

  9. Dekorera rätten med dillkvistar innan servering.

  10. Konsistensanpassad och berikad laxrätt som alla kan njuta av. Dill- och broccolistuvad potatis gjord på Findus ekologiska broccolipuré. Enkel och god varmrätt!

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    431,01 kcal
  • Energi (kJ)
    1803 kJ
  • Fett
    20,19 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,43 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,70 g
  • Mättade fettsyror
    5,24 g
  • Fiber
    4,87 g
  • Järn
    2,29 mg
  • Kalcium
    131,99 mg
  • Kalium
    1062,71 mg
  • Kolesterol
    80,64 mg
  • Kolhydrat
    34,51 g
  • Disackarider
    4,76 g
  • Monosackarider
    2,34 g
  • Sackaros
    1,93 g
  • Magnesium
    77,25 mg
  • Natrium
    598,26 mg
  • Niacin
    9,22 mg
  • Protein
    25,32 g
  • Riboflavin
    0,27 mg
  • Tiamin
    0,42 mg
  • Vatten
    286,11 g
  • Vitamin B12
    6,47 µg
  • Vitamin B6
    1,39 mg
  • Vitamin C
    70,73 mg
  • Vitamin D
    13,30 µg
  • Vitamin E
    3,76 mg
  • Zink
    1,27 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet