Mannagrynsgröt med aprikospuré

Mannagrynsgröt med aprikospuré

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Mannagrynsgröt
    1.  Koka upp mjölk och salt. Tillsätt mannagryn under omrörning. Låt koka i 4 minuter. Vispa ner Berikning Majsvälling och blanda ner smöret.

  2. Aprikospuré
    1.  Tina aprikospuré och smaksätt med socker.

  3. TIPS!
    Servera gröten med en klick aprikospuré, och torkade aprikosbitar.

  4. Näringsberikad mannagrynsgröt som toppas med aprikospuré och torkade aprikoser. Ett gott och nyttigt mellanmål. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    171,93 kcal
  • Energi (kJ)
    720,59 kJ
  • Fett
    7,17 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,69 g
  • Mättade fettsyror
    3,94 g
  • Fibrer
    0,85 g
  • Järn
    1,06 mg
  • Kalcium
    188,07 mg
  • Kalium
    332,50 mg
  • Kolesterol
    19,56 mg
  • Kolhydrater
    19,53 g
  • Disackarider
    9,98 g
  • Monosackarider
    0,75 g
  • Sackaros
    4,31 g
  • Magnesium
    35,48 mg
  • Natrium
    174,62 mg
  • Niacin
    0,98 mg
  • Protein
    6,86 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,11 mg
  • Vatten
    127,90 g
  • Vitamin B12
    0,79 µg
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    7,72 mg
  • Vitamin D
    1,85 µg
  • Vitamin E
    1,87 mg
  • Zink
    0,90 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet