
FISKGRATÄNG MED KAVIAR OCH DILL
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 80 g
- Creme Fraiche 34%0,50 g
- Potatismos, fast120 g
- Kalles Kaviar, Original( KALLES)15 g
- Dill, torkad
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Lägg potatismos i botten på en smord form.
2. Täck med timbaler.
3. Blanda Sopp- och såsbas, crème fraiche, Kalles kaviar och dill. Häll blandningen över. Täck med lock eller folie.
4. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 45 min.
TIPS!
Servera med sås eller smält smör och Ärttimbal, Findus 29110.16 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm. Skär i bitar och servera med smält smör.
Fiskgratäng i timbalkonsistens som i detta recept även innehåller både kaviar och dill, vilket förhöjer smaken och ger fin färg till gratängen.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)401,07 kcal
- Energi (kJ)1674,79 kJ
- Fett24,26 g
- Enkelomättade fettsyror10,76 g
- Fleromättade fettsyror4,74 g
- Mättade fettsyror3,55 g
- Fiber1,95 g
- Järn1,76 mg
- Kalcium123,88 mg
- Kalium606 mg
- Kolesterol2,17 mg
- Kolhydrat26,88 g
- Disackarider1,78 g
- Monosackarider0,26 g
- Sackaros0,20 g
- Magnesium68,26 mg
- Natrium380,93 mg
- Niacin8,68 mg
- Protein18,15 g
- Riboflavin0,36 mg
- Tiamin0,26 mg
- Vatten94,10 g
- Vitamin B122,33 µg
- Vitamin B60,33 mg
- Vitamin C27,52 mg
- Vitamin D5,28 µg
- Vitamin E1,61 mg
- Zink1,46 mg