Fiskgratäng med kaviar och dill

FISKGRATÄNG MED KAVIAR OCH DILL

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Lägg potatismos i botten på en smord form.

  2. 2.  Täck med timbaler.

  3. 3.  Blanda Sopp- och såsbas, crème fraiche, Kalles kaviar och dill. Häll blandningen över. Täck med lock eller folie.

  4. 4.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 45 min.

  5. TIPS!
    Servera med sås eller smält smör och Ärttimbal, Findus 29110.

  6. 16 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm. Skär i bitar och servera med smält smör.

  7. Fiskgratäng i timbalkonsistens som i detta recept även innehåller både kaviar och dill, vilket förhöjer smaken och ger fin färg till gratängen. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    401,07 kcal
  • Energi (kJ)
    1674,79 kJ
  • Fett
    24,26 g
  • Enkelomättade fettsyror
    10,76 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,74 g
  • Mättade fettsyror
    3,55 g
  • Fibrer
    1,95 g
  • Järn
    1,76 mg
  • Kalcium
    123,88 mg
  • Kalium
    606 mg
  • Kolesterol
    2,17 mg
  • Kolhydrater
    26,88 g
  • Disackarider
    1,78 g
  • Monosackarider
    0,26 g
  • Sackaros
    0,20 g
  • Magnesium
    68,26 mg
  • Natrium
    380,93 mg
  • Niacin
    8,68 mg
  • Protein
    18,15 g
  • Riboflavin
    0,36 mg
  • Tiamin
    0,26 mg
  • Vatten
    94,10 g
  • Vitamin B12
    2,33 µg
  • Vitamin B6
    0,33 mg
  • Vitamin C
    27,52 mg
  • Vitamin D
    5,28 µg
  • Vitamin E
    1,61 mg
  • Zink
    1,46 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet