
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ägg1 st
- Salt, peppar
TILLAGNING
Grönsakspureér som kan användas: Blomkålspuré 3722, Broccolipuré 3703, Bönpuré 3745, Grov grönsakspuré 3725, Grön sparrispuré 3701, Jordärtskockspuré 58717, Majspuré 3719, Morotspuré 3727, Morotspuré ekologisk 21808, Palsternackspuré 3749, Selleripuré 3723 eller Ärtpuré 3726.
1. Tina purén och blanda med övriga ingredienser.
2. Tillsätt Berikning Majsvälling lite i taget under kraftig omrörning. Smaksätt.
3. Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.
4. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.
Servera med stuvning eller sås.
TIPS!
Tärna grönsakstimbal t ex. Ärttimbal, Findus 29110 och Morotstimbal, Findus 29111. Häll över omelettsmet.Grönsaksomelett som är näringsberikad och innehåller flera proteiner, mineraler och vitaminer. Gott, nyttigt och mättande!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)179,70 kcal
- Energi (kJ)755 kJ
- Fett8,66 g
- Enkelomättade fettsyror1,16 g
- Fleromättade fettsyror1,02 g
- Mättade fettsyror0,24 g
- Fiber2,18 g
- Järn2,78 mg
- Kalcium107,90 mg
- Kalium255 mg
- Kolhydrat13,22 g
- Magnesium37 mg
- Niacin1,89 mg
- Protein11,30 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,10 mg
- Vitamin B120,19 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C11,40 mg
- Vitamin D1 µg
- Vitamin E0,76 mg
- Zink0,67 mg