Hemmagjord spenattimbal

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tina och rör ihop spenatpuré och omelett- och timbalbas. Vispa ner Thick & Easy. Smaka av med salt och peppar samt eventuellt lite muskot.

  2. 2. Lägg i en spritspåse med tyll och spritsa till ca 40 g klickar på ett blött bakplåtspapper.

  3. 3. Sätt i ung 100 grader i cirka 10 minuter.

  4. Tips!

  5. Vill ni göra den skivbar, se recept på grönsakstimbal i kokboken Mätt, Rätt & Slätt.

  6. Bjud på hemmagjord spenattimbal. Med Findus finpasserade puréer är det enkelt att göra egna timbaler. Välj bland många olika puréer och smaksätt med olika kryddor! 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    104,38 kcal
  • Energi (kJ)
    436,76 kJ
  • Fett
    4,09 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,60 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,70 g
  • Mättade fettsyror
    1,06 g
  • Fibrer
    0,72 g
  • Järn
    1,51 mg
  • Kalcium
    59,24 mg
  • Kalium
    277,48 mg
  • Kolesterol
    136 mg
  • Kolhydrater
    10,75 g
  • Disackarider
    0,04 g
  • Monosackarider
    0,24 g
  • Sackaros
    0,04 g
  • Magnesium
    36,76 mg
  • Natrium
    59,60 mg
  • Niacin
    0,36 mg
  • Protein
    5,70 g
  • Riboflavin
    0,29 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    69,55 g
  • Vitamin B12
    0,59 µg
  • Vitamin B6
    0,12 mg
  • Vitamin C
    18,40 mg
  • Vitamin D
    0,57 µg
  • Vitamin E
    3,39 mg
  • Zink
    0,90 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet