
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatismos, tillagat50 g
- Ansjovisspad15 g
- Lökpulver1 tsk
- Salt, peppar
- Pensling: lökfond
TILLAGNING
1. Blanda samtliga ingredienser. Smaksätt.
2. Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 45 min.
4. Efter gräddning: Pensla ytan med lökfond. Detta för aptitligare utseende.
TIPS!
Servera med smält smör och grönsakstimbal.
Janssons frestelse i timbalkonsistens är en utmärkt rätt att servera på årets julbord.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)268,09 kcal
- Energi (kJ)1122,87 kJ
- Fett15 g
- Enkelomättade fettsyror5,37 g
- Fleromättade fettsyror2,29 g
- Mättade fettsyror4,55 g
- Fibrer0,60 g
- Järn1,82 mg
- Kalcium118,35 mg
- Kalium418,75 mg
- Kolesterol15 mg
- Kolhydrater13,52 g
- Disackarider1,01 g
- Monosackarider0,28 g
- Sackaros0,51 g
- Magnesium31,95 mg
- Natrium562,50 mg
- Niacin4,92 mg
- Protein19,59 g
- Riboflavin0,40 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten47,45 g
- Vitamin B122,32 µg
- Vitamin B60,18 mg
- Vitamin C3 mg
- Vitamin D0,77 µg
- Vitamin E0,18 mg
- Zink1,67 mg