Janssons frestelse baserad på potatismos

JANSSONS FRESTELSE baserad på potatismos

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda samtliga ingredienser. Smaksätt.

  2. 2.  Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 45 min.

  4. 4.  Efter gräddning: Pensla ytan med lökfond. Detta för aptitligare utseende.

  5. TIPS!
    Servera med smält smör och grönsakstimbal.

    Janssons frestelse i timbalkonsistens är en utmärkt rätt att servera på årets julbord. En klassiker som alla kan få njuta av, även de med tugg- och sväljsvårigheter. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    268,09 kcal
  • Energi (kJ)
    1122,87 kJ
  • Fett
    15 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,19 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,64 g
  • Mättade fettsyror
    4,55 g
  • Fiber
    0,60 g
  • Järn
    0,39 mg
  • Kalcium
    33,85 mg
  • Kalium
    146,75 mg
  • Kolesterol
    15 mg
  • Kolhydrat
    13,52 g
  • Disackarider
    1,01 g
  • Monosackarider
    0,28 g
  • Sackaros
    0,51 g
  • Magnesium
    10,95 mg
  • Natrium
    562,50 mg
  • Niacin
    0,88 mg
  • Protein
    19,59 g
  • Riboflavin
    0,04 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    47,45 g
  • Vitamin B12
    1,55 µg
  • Vitamin B6
    0,18 mg
  • Vitamin C
    3 mg
  • Vitamin D
    0,09 µg
  • Vitamin E
    0,18 mg
  • Zink
    0,42 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet