INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 2,50 msk
- Senap1,50 msk
- Buljongpulver1,50 msk
- Salt
- Griljering
- Senap
- Siktat ströbröd
- Röd karamellfärg
TILLAGNING
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda med Thick & Easy™. Smaksätt och färgsätt.
2. Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C i ca 40 min.
3. Blanda senapen med det sikade ströbrödet så att ströbrödet blir mjukt. Stjälp upp skinkan och bred senapsblandningen över. Servera i skivor med senap.
TIPS!
Vänta tills julskinkan svalnat innan du breder på senapen för att den inte ska rinna. Dekorera med grönkål för en härlig presentation.
Servera en smakfull julskinka i timbalkonsistens som ett alternativ på julbordet. Lättuggat och jättegott!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)89,54 kcal
- Energi (kJ)374,47 kJ
- Fett5,11 g
- Enkelomättade fettsyror2,14 g
- Fleromättade fettsyror0,71 g
- Mättade fettsyror1,62 g
- Fiber0,09 g
- Järn0,70 mg
- Kalcium28,30 mg
- Kalium91,13 mg
- Kolesterol102 mg
- Kolhydrat4,03 g
- Monosackarider0,12 g
- Magnesium9,53 mg
- Natrium44,08 mg
- Niacin1,08 mg
- Protein6,83 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,15 mg
- Vatten25,21 g
- Vitamin B120,53 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin D0,52 µg
- Vitamin E1,71 mg
- Zink0,98 mg