Kalvsylta

Kalvsylta

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Avkok 2dl
  • Gelatinblad
    10 g
  • Salt
  • Röd karamellfärg
  • Avkok
  • Morot
    1 st
  • Gul lök
    1 st
  • Kryddpepparkorn
    10 g
  • Vitpepparkorn
    10 g
  • Lagerblad
    2 st
  • Vatten
    6 dl
  • Salt

TILLAGNING

  1. 1.  Börja med att göra ett avkok på morot, lök, peppar, lagerblad, vatten och salt.

  2. 2.  Blötlägg  gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och silat avkok.

  3. 3.  Tillsätt det blötlagda  gelatinet under omrörning. Smaksätt och  färgsätt. Låt stelna i kyl.

    TIPS!
    Servera kall i skivor med rödbetsgelé (se recept på vår hemsida).

  4. Bjud på kalvsylta i timbalkonsistens under jul. För att få kalvsyltan att bli ännu finare och godare, dekorera den med en klick rödbetsgelé.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    46,10 kcal
  • Energi (kJ)
    193,11 kJ
  • Fett
    2,41 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,98 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,12 g
  • Mättade fettsyror
    1,16 g
  • Fibrer
    0,42 g
  • Järn
    0,19 mg
  • Kalcium
    9,30 mg
  • Kalium
    77,07 mg
  • Kolhydrater
    2,38 g
  • Disackarider
    0,45 g
  • Monosackarider
    0,61 g
  • Sackaros
    0,45 g
  • Magnesium
    5,16 mg
  • Natrium
    4,91 mg
  • Niacin
    1,34 mg
  • Protein
    3,54 g
  • Riboflavin
    0,01 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    77,54 g
  • Vitamin B12
    0,01 µg
  • Vitamin B6
    0,03 mg
  • Vitamin C
    1,23 mg
  • Vitamin D
    0,03 µg
  • Vitamin E
    0,06 mg
  • Zink
    0,53 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet