
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad10 g
- Avkok 2dl
- Salt
- Avkok
- Morot1 st
- Lagerblad2 st
- Kryddpepparkorn10 g
- Gul lök1 st
- Vitpepparkorn10 g
- Vatten6 dl
- Salt
- Röd karamellfärg
TILLAGNING
1. Börja med att göra ett avkok på morot, lök, peppar, lagerblad, vatten och salt.
2. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Värm puré och silat avkok.
3. Tillsätt det blötlagda gelatinet under omrörning. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Servera kall i skivor med rödbetsgelé (se recept på vår hemsida).Bjud på kalvsylta i timbalkonsistens under jul. För att få kalvsyltan att bli ännu finare och godare, dekorera den med en klick rödbetsgelé.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)46,10 kcal
- Energi (kJ)193,11 kJ
- Fett2,41 g
- Enkelomättade fettsyror0,98 g
- Fleromättade fettsyror0,12 g
- Mättade fettsyror1,16 g
- Fiber0,42 g
- Järn0,19 mg
- Kalcium9,30 mg
- Kalium77,07 mg
- Kolhydrat2,38 g
- Disackarider0,45 g
- Monosackarider0,61 g
- Sackaros0,45 g
- Magnesium5,16 mg
- Natrium4,91 mg
- Niacin1,34 mg
- Protein3,54 g
- Riboflavin0,01 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten77,54 g
- Vitamin B120,01 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C1,23 mg
- Vitamin D0,03 µg
- Vitamin E0,06 mg
- Zink0,53 mg