
Kokt korvtimbal med potatismos och gurkkräm
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Korvtimbal
- Matolja0,50 dl
- Ägg2 st
- Vatten0,50 dl
- Kalvfond1 msk
- Lökpulver0,50 tsk
- Liquid smoke rökarom5 g
- Rödbetspulver5 g
- Morotssallad
- Vitvinsvinäger2 msk
- Pizzzakrydda, mortlad2 tsk
- Rapsolja0,50 dl
- Potatismos1 kg
- Gurkkräm
- Créme fraiche2 dl
- Kvarg250 g
- Salt och peppar
- Senap1,50 msk
TILLAGNING
Korvtimbal
1. Blanda tinadade puréer med övriga ingredienser. Fyll oljad silikonform och täck med lock i ugn 100 grader 100% ånga ca 30 minuter.
2. Sätt i frysen för att lättare plocka ur dem ur gjutformen. Värm på 100 grader 100% ånga ca 15 minuter vid servering.
Morotssallad
1. Riv morotstimbalena på rivjärne och blanda med olja och vinäger. Mortla kryddorna och blanda i.
Gurkkrämen
1. Blanda créme fraiche och kvarg med riven Inlangd gurktimbal och smaksätt med fin mortlad pizzakrydda, senap, salt och peppar.
2. Servera korvtimbalen med potatismos, morotssallad, gurkkräm.
Tips!
För lite mer färg på tallriken, strö gärna över lite hackad persilja. Addera ketchup och senap som tillbehör.Korvtimbal med läckra tillbehör är ett gott alternativ att erbjuda på veckans matsedel. Allt är lagat i timbalform och är både lättlagat och lättuggat.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)416,77 kcal
- Energi (kJ)1743,08 kJ
- Fett28,73 g
- Enkelomättade fettsyror11,66 g
- Fleromättade fettsyror4,26 g
- Mättade fettsyror10,25 g
- Fiber2,54 g
- Järn1,19 mg
- Kalcium134,39 mg
- Kalium603,39 mg
- Kolesterol84,65 mg
- Kolhydrat25,19 g
- Disackarider4,31 g
- Monosackarider2,79 g
- Sackaros1,64 g
- Magnesium42,97 mg
- Natrium580,56 mg
- Niacin2,72 mg
- Protein13,62 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten233,55 g
- Vitamin B120,67 µg
- Vitamin B60,39 mg
- Vitamin C13,27 mg
- Vitamin D0,46 µg
- Vitamin E4,51 mg
- Zink1,38 mg