Kokt korvtimbal med potatismos och gurkkräm

Kokt korvtimbal med potatismos och gurkkräm

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Korvtimbal

  2. Korvtimbal med läckra tillbehör är ett gott alternativ att erbjuda på veckans matsedel. Allt är lagat i timbalform och är både lättlagat och lättuggat. 

  3. 1.  Blanda tinadade puréer med övriga ingredienser. Fyll oljad silikonform och täck med lock i ugn 100 grader 100% ånga ca 30 minuter.

  4. 2.  Sätt i frysen för att lättare plocka ur dem ur gjutformen. Värm på 100 grader 100% ånga ca 15 minuter vid servering.

  5. Morotssallad

  6. 1.  Riv morotstimbalena på rivjärne och blanda med olja och vinäger. Mortla kryddorna och blanda i.

  7. Gurkkrämen

  8. 1.  Blanda créme fraiche och kvarg med riven Inlangd gurktimbal och smaksätt med fin mortlad pizzakrydda, senap, salt och peppar. 

  9. 2.  Servera korvtimbalen med potatismos, morotssallad, gurkkräm. 

  10. Tips!
    För lite mer färg på tallriken, strö gärna över lite hackad persilja. Addera ketchup och senap som tillbehör. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    416,77 kcal
  • Energi (kJ)
    1743,08 kJ
  • Fett
    28,73 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,66 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,26 g
  • Mättade fettsyror
    10,25 g
  • Fibrer
    2,54 g
  • Järn
    1,19 mg
  • Kalcium
    134,39 mg
  • Kalium
    603,39 mg
  • Kolesterol
    84,65 mg
  • Kolhydrater
    25,19 g
  • Disackarider
    4,31 g
  • Monosackarider
    2,79 g
  • Sackaros
    1,64 g
  • Magnesium
    42,97 mg
  • Natrium
    580,56 mg
  • Niacin
    2,72 mg
  • Protein
    13,62 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    233,55 g
  • Vitamin B12
    0,67 µg
  • Vitamin B6
    0,39 mg
  • Vitamin C
    13,27 mg
  • Vitamin D
    0,46 µg
  • Vitamin E
    4,51 mg
  • Zink
    1,38 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning