Krämig laxmousse på timbaltoast

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Laxmousse

  2. 1. Mosa tinad laxtimbal med en gaffel och blanda med smetana, senap och dill.

  3. 2. Smaka av med salt och peppar.

  4. Äggröra

  5. 1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke. 

  6. 2. Häll smeten i ett bleck. Tillaga med ånga i ugn på 100 grader.

  7. 3. Ta ut äggröran och rör om till en jämn konsistens. Alternativt värm äggsmeten under omrörning i en stekpanna med smör på medelvärme.

  8. Montering

  9. 1. Tina brödtimbal.

  10. 2. Lägg äggröra på timbalen och toppa med laxmoussen.

  11. 3. Garnera eventuellt med lite örtolja.

  12. Tips!

  13. Servera gärna en klyfta citron till.

  14. En härligt lyxig toast i timbalkonsistens. Toppas med smakrik laxmousse på Laxtimbal med röksmak. Timbalkonsistensen gör att många fler kan få njuta av denna underbara rätt!

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    193,17 kcal
  • Energi (kJ)
    808,33 kJ
  • Fett
    14,60 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,63 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,52 g
  • Mättade fettsyror
    6,60 g
  • Fibrer
    0,22 g
  • Järn
    0,88 mg
  • Kalcium
    69,55 mg
  • Kalium
    190,56 mg
  • Kolesterol
    164,11 mg
  • Kolhydrater
    5,58 g
  • Disackarider
    1,48 g
  • Monosackarider
    0,15 g
  • Magnesium
    16,57 mg
  • Natrium
    108,82 mg
  • Niacin
    1,70 mg
  • Protein
    10,10 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vatten
    64,74 g
  • Vitamin B12
    2,13 µg
  • Vitamin B6
    0,30 mg
  • Vitamin C
    0,72 mg
  • Vitamin D
    3,58 µg
  • Vitamin E
    2,36 mg
  • Zink
    0,74 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet