
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smetana1,50 dl
- Senap1 msk
- Dill, torkad finmald10 g
- Salt och peppar
- Äggröra
- Vispgrädde0,50 dl
- Ägg5 st
- Dill, färsk till garnering
- Salt
- Peppar
TILLAGNING
Laxmousse
1. Mosa tinad laxtimbal med en gaffel och blanda med smetana, senap och dill.
2. Smaka av med salt och peppar.
Äggröra
1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.
2. Häll smeten i ett bleck. Tillaga med ånga i ugn på 100 grader.
3. Ta ut äggröran och rör om till en jämn konsistens. Alternativt värm äggsmeten under omrörning i en stekpanna med smör på medelvärme.
Montering
1. Tina brödtimbal.
2. Lägg äggröra på timbalen och toppa med laxmoussen.
3. Garnera eventuellt med lite örtolja.
Tips!
Servera gärna en klyfta citron till.
En härligt lyxig toast i timbalkonsistens. Toppas med smakrik laxmousse på Laxtimbal med röksmak. Timbalkonsistensen gör att många fler kan få njuta av denna underbara rätt!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)193,17 kcal
- Energi (kJ)808,33 kJ
- Fett14,60 g
- Enkelomättade fettsyror4,63 g
- Fleromättade fettsyror1,52 g
- Mättade fettsyror6,60 g
- Fibrer0,22 g
- Järn0,88 mg
- Kalcium69,55 mg
- Kalium190,56 mg
- Kolesterol164,11 mg
- Kolhydrater5,58 g
- Disackarider1,48 g
- Monosackarider0,15 g
- Magnesium16,57 mg
- Natrium108,82 mg
- Niacin1,70 mg
- Protein10,10 g
- Riboflavin0,23 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vatten64,74 g
- Vitamin B122,13 µg
- Vitamin B60,30 mg
- Vitamin C0,72 mg
- Vitamin D3,58 µg
- Vitamin E2,36 mg
- Zink0,74 mg