
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Lasagneplattor
- Grädde3 kg
- Salt, peppar
- Köttfärssås
- Lökpulver
- Buljongpulver
- Tomatpuré
- Salt, peppar
- Ostsås
- Matfett4,50 g
- Vetemjöl1 tsk
- Mjölk4 msk
- Salt, peppar
- Gelatinblad
- Ostkräm/mjukost20 g
- Paprikapulver
TILLAGNING
Lasagneplattor
5. Häll på resten av köttfärssåsen. Täck med lock eller folie.
6. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.
Ostsås
1. Fräs matfett och vetemjöl, späd med mjölk.
2. Låt koka ca 5 min. Tillsätt osten. Smaksätt.
3. Häll den varma ostsåsen över Lasagnen.
4. Strö över paprikapulver.
TIPS!
Ersätt "Lasagneplattor" med delad Ristimbal, Findus 61965.Lasagne brukar vara en riktigt middagsfavorit. Laga och servera detta recept på lasagne i timbalkonsistens, för en av veckans middagar.
1. Tina omelett- och timbalbas.
2. Blanda med grädde. Smaksätt.
3. Häll hälften av smeten i ett smort bleck. Täck med torra gelatinblad.
Köttfärssås
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Smaksätt.
2. Häll hälften ovanpå gelatinbladen.
3. Täck med torra gelatinblad.
4. Häll på resten av "lasagneplattor". Täck med torra gelatinblad.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)11581,50 kcal
- Energi (kJ)48457,07 kJ
- Fett1223,83 g
- Enkelomättade fettsyror307,86 g
- Fleromättade fettsyror31,32 g
- Mättade fettsyror778,73 g
- Fiber0,09 g
- Järn3,24 mg
- Kalcium2427,66 mg
- Kalium3351,60 mg
- Kolesterol3446,70 mg
- Kolhydrat102,28 g
- Disackarider83,60 g
- Magnesium236,60 mg
- Natrium765 mg
- Niacin5,89 mg
- Protein84,48 g
- Riboflavin3,31 mg
- Tiamin1,19 mg
- Vatten1685,52 g
- Vitamin B1212,35 µg
- Vitamin B60,92 mg
- Vitamin C12,36 mg
- Vitamin D3,92 µg
- Vitamin E30,74 mg
- Zink11,71 mg