Laxpudding

LAXPUDDING

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.

  2. 2.  Blanda med övriga ingredienser. Smaksätt.

  3. 3.  Häll i laxblandningen i väl smorda bleck eller formar. Täck med lock eller folie.

  4. 4.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  5. 5.  Dekorera med röd rom och dillkvist.

  6. 6.  Servera med pressad potatis och grön ärtsås, se sid 100 i MRS eller sök recept på vår hemsida.

  7. TIPS!
    Dela Laxtimbal med röksmak, Findus 59459. Häll omelettsmet över. Smaksätt med torkad dill.

  8. Laxpudding i timbalkonsistens - ett perfekt middagstips! Tillsammans med god sås och pressad potatis blir det lätt att tycka om.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    231,83 kcal
  • Energi (kJ)
    973,10 kJ
  • Fett
    10,94 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,83 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,24 g
  • Mättade fettsyror
    2,73 g
  • Fibrer
    1,26 g
  • Järn
    1,25 mg
  • Kalcium
    57,90 mg
  • Kalium
    459,44 mg
  • Kolhydrater
    14,88 g
  • Disackarider
    0,20 g
  • Monosackarider
    0,28 g
  • Sackaros
    0,20 g
  • Magnesium
    39,52 mg
  • Natrium
    48,06 mg
  • Niacin
    7,50 mg
  • Protein
    17,91 g
  • Riboflavin
    0,30 mg
  • Tiamin
    0,14 mg
  • Vatten
    46,55 g
  • Vitamin B12
    2,17 µg
  • Vitamin B6
    0,11 mg
  • Vitamin C
    10,44 mg
  • Vitamin D
    2,66 µg
  • Vitamin E
    0,08 mg
  • Zink
    1,03 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet