
TILLAGNING
1. Tina omelett- och timbalbas och blanda med mjölk. Smaksätt.
2. Grädda i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.
3. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.
TIPS!
Servera med stuvning eller sås.Detta recept på omelett i timbalkonsistens är snabb och enkel att laga, och framförallt jättegod att äta.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)196,75 kcal
- Energi (kJ)823,70 kJ
- Fett13,38 g
- Enkelomättade fettsyror4,93 g
- Fleromättade fettsyror1,84 g
- Mättade fettsyror4,80 g
- Järn1,45 mg
- Kalcium144 mg
- Kalium224,50 mg
- Kolesterol5,15 mg
- Kolhydrat6,55 g
- Disackarider2,39 g
- Magnesium17,50 mg
- Natrium19,50 mg
- Niacin2,31 mg
- Protein12,79 g
- Riboflavin0,45 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten44 g
- Vitamin B121,13 µg
- Vitamin B60,02 mg
- Vitamin C0,30 mg
- Vitamin D0,86 µg
- Vitamin E0,04 mg
- Zink1,42 mg