
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pajdeg
- Utgått-bakpulver1 tsk
- Salt
- Matfett150 g
- Vetemjöl3 dl
- Fyllning
- Fetaost, riven100 g
- Ostkräm150 g
- Paprikapulver
- Salt, peppar
TILLAGNING
Stekt fläsktimbal kan ersättas med Skinktimbal med röksmak, 29116.
1. Smält matfettet.
2. Blanda ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i formen.
3. Tina omelett- och timbalbas. Blanda i osten och hackad timbal. Smaksätt.
4. Häll blandningen i pajskalet. Täck med folie eller lock.
5. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 30 min.
TIPS!
Servera med gräddfilssås och böntimbal.Paj med skinka och ost är ett perfekt middagsval att servera i veckan. Detta recept är lagat i timbalkonsistens.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)744,91 kcal
- Energi (kJ)3116,85 kJ
- Fett52,51 g
- Enkelomättade fettsyror16,22 g
- Fleromättade fettsyror4,21 g
- Mättade fettsyror28,16 g
- Fiber1,43 g
- Järn1,95 mg
- Kalcium370,48 mg
- Kalium226,42 mg
- Kolesterol118,25 mg
- Kolhydrat44,91 g
- Disackarider0,44 g
- Magnesium19,92 mg
- Natrium602,99 mg
- Niacin4,07 mg
- Protein24,13 g
- Riboflavin0,50 mg
- Tiamin0,27 mg
- Vatten21,33 g
- Vitamin B121,22 µg
- Vitamin B60,01 mg
- Vitamin D0,82 µg
- Vitamin E0,89 mg
- Zink2,73 mg