Pocherad fisktimbal med vitvinssås och ärtor

Pocherad fisktimbal med vitvinssås och ärtor

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Fisktimbal

  2. 1.  Blanda tinad Torskpuré med övriga ingredienser. Fyll oljad silikonform och sätt på lock. Sätt i ugn 100 procent ånga, 100°C i ca 30 minuter. 

  3. Vitvinssås

  4. 1.  Koka upp vitt vin och grädde. Vispa ner Berikning Majsvälling och red eventuellt av med maizena. Låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  5. Tillaga Ärttimbalerna under lock 100% ånga, 100°C ca 6-8 minuter.

  6. Servera med potatismos.

  7. Tips!
    Pressa gärna en citronklyfta över maträtten, för extra smak.

  8. Förgyll en dag i veckan med denna fantastiskt goda pocherade fisktimbal, här serverad med vitvinsås och ärttimbal.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    727,25 kcal
  • Energi (kJ)
    3042,84 kJ
  • Fett
    45,24 g
  • Enkelomättade fettsyror
    16,38 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,33 g
  • Mättade fettsyror
    19,99 g
  • Fibrer
    3,58 g
  • Järn
    3,84 mg
  • Kalcium
    285,19 mg
  • Kalium
    979,42 mg
  • Kolesterol
    212,02 mg
  • Kolhydrater
    49,91 g
  • Disackarider
    9,90 g
  • Monosackarider
    3,32 g
  • Sackaros
    1,24 g
  • Magnesium
    72,86 mg
  • Natrium
    527,57 mg
  • Niacin
    4,18 mg
  • Protein
    26,91 g
  • Riboflavin
    0,48 mg
  • Tiamin
    0,38 mg
  • Vatten
    287,59 g
  • Vitamin B12
    2,02 µg
  • Vitamin B6
    0,58 mg
  • Vitamin C
    34,95 mg
  • Vitamin D
    4,85 µg
  • Vitamin E
    9,45 mg
  • Zink
    2,19 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning