Pocherad fisktimbal med vitvinssås och ärtor
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Matolja0,50 dl
- Vispgrädde0,50 dl
- Fiskfond1 msk
- Ägg2 st
- Vitvinsås
- Matlagningsvin, vitt0,50 dl
- Vispgrädde2 dl
- Vatten2 dl
- Maizena
- Salt och peppar
- Potatismos400 g
- Salt och peppar
TILLAGNING
Fisktimbal
1. Blanda tinad Torskpuré med övriga ingredienser. Fyll oljad silikonform och sätt på lock. Sätt i ugn 100 procent ånga, 100°C i ca 30 minuter.
Vitvinssås
1. Koka upp vitt vin och grädde. Vispa ner Berikning Majsvälling och red eventuellt av med maizena. Låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tillaga Ärttimbalerna under lock 100% ånga, 100°C ca 6-8 minuter.
Servera med potatismos.
Tips!
Pressa gärna en citronklyfta över maträtten, för extra smak.Förgyll en dag i veckan med denna fantastiskt goda pocherade fisktimbal, här serverad med vitvinsås och ärttimbal.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)727,25 kcal
- Energi (kJ)3042,84 kJ
- Fett45,24 g
- Enkelomättade fettsyror16,38 g
- Fleromättade fettsyror5,33 g
- Mättade fettsyror19,99 g
- Fiber3,58 g
- Järn3,84 mg
- Kalcium285,19 mg
- Kalium979,42 mg
- Kolesterol212,02 mg
- Kolhydrat49,91 g
- Disackarider9,90 g
- Monosackarider3,32 g
- Sackaros1,24 g
- Magnesium72,86 mg
- Natrium527,57 mg
- Niacin4,18 mg
- Protein26,91 g
- Riboflavin0,48 mg
- Tiamin0,38 mg
- Vatten287,59 g
- Vitamin B122,02 µg
- Vitamin B60,58 mg
- Vitamin C34,95 mg
- Vitamin D4,85 µg
- Vitamin E9,45 mg
- Zink2,19 mg