
Potatis- och rotfruktspannkaka/raggmunk
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis, pressad40 g
- Salt, peppar
- Pensling: sockerkulör
- Pepparrotscrème fraiche
- Crème fraiche100 g
- Pepparrotsvisp10 g
- Salt
TILLAGNING
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.
2. Blanda med potatis. Smaksätt.
3. Häll i väl smorda bleck eller formar täckta med lock eller folie.
4. Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min. Pensla före servering.
5. Blanda ingredienserna till pepparrotscrème fraiche. Smaksätt.
6. Servera med Köttimbal t ex. Färsbullstimbal 96008623, eller Stekt fläsktimbal 96008680, och slät lingonsylt.
TIPS!
Tänk på att krydda väl.Laga och njut av en ortroligt god potatis- och rotfruktspannkaka/raggmunk. Raggmunken blir extra god med lite topping eller att servera tillsammans med nåot annat.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)508,20 kcal
- Energi (kJ)2131,40 kJ
- Fett42,76 g
- Mättade fettsyror24,71 g
- Fiber2,04 g
- Järn0,15 mg
- Kalcium1,60 mg
- Kalium128,96 mg
- Kolhydrat17,90 g
- Disackarider0,14 g
- Monosackarider0,18 g
- Sackaros0,14 g
- Magnesium7,68 mg
- Natrium32,04 mg
- Niacin0,71 mg
- Protein11,51 g
- Riboflavin0,01 mg
- Tiamin0,02 mg
- Vatten31,04 g
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C6,96 mg
- Vitamin E0,05 mg
- Zink0,08 mg