Spenat- och laxpaj i timbalkonsistens
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ädelost på tub100 g
- Ägg4 st
- Vispgrädde4 dl
- Salt och peppar
TILLAGNING
1. Riv halvtinade pannkaksplättar på ett rivjärn.
Paj är en enkel rätt som passar väldigt bra till vardags. Denna paj i timbalkonsistens är lagad med Lax- och fiskpuré samt Spenatpuré vilket ger pajen en mild och fin smak.
2. Pressa till en botten med blöta händer i en plastad pajform.
3. Värm Spenatpuré och vispa ner ädelost.
4. Blanda eventuellt i lite Thick and Easy för tjockare konsistens. Bred ut på pajbotten.
5. Vispa ägg och vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.
6. Placera skivad laxtimbal och tomattimbal i pajformen och häll på äggstanningen och plasta formen.
7. Sätt in i ugnen på 100 grader ånga ca 35 – 40 minuter.
Tips!
Servera gärna några grönsakstimbaler till pajen.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)242,64 kcal
- Energi (kJ)1015,23 kJ
- Fett21,70 g
- Enkelomättade fettsyror5,78 g
- Fleromättade fettsyror0,99 g
- Mättade fettsyror12,85 g
- Fiber1,53 g
- Järn1,61 mg
- Kalcium123,28 mg
- Kalium376,70 mg
- Kolesterol138,79 mg
- Kolhydrat3,91 g
- Disackarider1,85 g
- Monosackarider0,23 g
- Sackaros0,71 g
- Magnesium47,19 mg
- Natrium150,39 mg
- Niacin0,94 mg
- Protein7,88 g
- Riboflavin0,34 mg
- Tiamin0,16 mg
- Vatten97,10 g
- Vitamin B120,66 µg
- Vitamin B60,18 mg
- Vitamin C25,76 mg
- Vitamin D0,48 µg
- Vitamin E3,01 mg
- Zink1,45 mg