Spenat- och laxpaj i timbalkonsistens

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Riv halvtinade pannkaksplättar på ett rivjärn.

  2. Paj är en enkel rätt som passar väldigt bra till vardags. Denna paj i timbalkonsistens är lagad med Lax- och fiskpuré samt Spenatpuré vilket ger pajen en mild och fin smak.  

  3. 2. Pressa till en botten med blöta händer i en plastad  pajform.

  4. 3. Värm Spenatpuré och vispa ner ädelost.

  5. 4. Blanda eventuellt i lite Thick and Easy för tjockare konsistens. Bred ut på pajbotten.

  6. 5. Vispa ägg och vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.

  7. 6. Placera skivad laxtimbal och tomattimbal i pajformen och häll på äggstanningen och plasta formen.

  8. 7. Sätt in i ugnen på 100 grader ånga ca 35 – 40 minuter.

  9. Tips!

  10. Servera gärna några grönsakstimbaler till pajen. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    242,64 kcal
  • Energi (kJ)
    1015,23 kJ
  • Fett
    21,70 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,78 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,99 g
  • Mättade fettsyror
    12,85 g
  • Fibrer
    1,53 g
  • Järn
    1,61 mg
  • Kalcium
    123,28 mg
  • Kalium
    376,70 mg
  • Kolesterol
    138,79 mg
  • Kolhydrater
    3,91 g
  • Disackarider
    1,85 g
  • Monosackarider
    0,23 g
  • Sackaros
    0,71 g
  • Magnesium
    47,19 mg
  • Natrium
    150,39 mg
  • Niacin
    0,94 mg
  • Protein
    7,88 g
  • Riboflavin
    0,34 mg
  • Tiamin
    0,16 mg
  • Vatten
    97,10 g
  • Vitamin B12
    0,66 µg
  • Vitamin B6
    0,18 mg
  • Vitamin C
    25,76 mg
  • Vitamin D
    0,48 µg
  • Vitamin E
    3,01 mg
  • Zink
    1,45 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning