
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smör450 g
- Äggula5 st
- salt och peppar
TILLAGNING
1. Bryn smöret i kastrull så det får en mörk och nötig smak.
2. Vispa upp äggulorna med Bönpurén och Berikning Majsvälling.
3. Häll ner smöret i en stråle ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Om den känns lite lös, ställ in den i kylen någon timme.
TIPS!
Servera gärna som tillbehör till Morotstimbal.Erbjud bönpurén som sås eller tillbehör till det mesta, både nyttigt och gott!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)394,16 kcal
- Energi (kJ)1649,10 kJ
- Fett40,29 g
- Enkelomättade fettsyror9,92 g
- Fleromättade fettsyror1,90 g
- Mättade fettsyror25,76 g
- Fiber1,41 g
- Järn1,11 mg
- Kalcium79,37 mg
- Kalium187,24 mg
- Kolesterol204,48 mg
- Kolhydrat5,15 g
- Disackarider1,63 g
- Monosackarider1,07 g
- Sackaros0,14 g
- Magnesium14,67 mg
- Natrium245,23 mg
- Niacin0,39 mg
- Protein3,50 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten52,18 g
- Vitamin B120,39 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C9,94 mg
- Vitamin D1,15 µg
- Vitamin E3,22 mg
- Zink0,56 mg