Grön bönpuré med brynt smör

Grön bönpuré med brynt smör

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Bryn smöret i kastrull så det får en mörk och nötig smak.

  2. 2.  Vispa upp äggulorna med Bönpurén och Berikning Majsvälling.

  3. 3.  Häll ner smöret i en stråle ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Om den känns lite lös, ställ in den i kylen någon timme.

    TIPS!
    Servera gärna som tillbehör till Morotstimbal.

  4. Erbjud bönpurén som sås eller tillbehör till det mesta, både nyttigt och gott! 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    394,16 kcal
  • Energi (kJ)
    1649,10 kJ
  • Fett
    40,29 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,92 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,90 g
  • Mättade fettsyror
    25,76 g
  • Fiber
    1,41 g
  • Järn
    1,11 mg
  • Kalcium
    79,37 mg
  • Kalium
    187,24 mg
  • Kolesterol
    204,48 mg
  • Kolhydrat
    5,15 g
  • Disackarider
    1,63 g
  • Monosackarider
    1,07 g
  • Sackaros
    0,14 g
  • Magnesium
    14,67 mg
  • Natrium
    245,23 mg
  • Niacin
    0,39 mg
  • Protein
    3,50 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    52,18 g
  • Vitamin B12
    0,39 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    9,94 mg
  • Vitamin D
    1,15 µg
  • Vitamin E
    3,22 mg
  • Zink
    0,56 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet