Grundsås

GRUNDSÅS

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Värm upp sopp- och såsbas.

  2. 2.  Tillsätt någon av följande smaksättningar: Citron, senap, riven ost/ostkräm, sockerkulör, pulversåser mm.

  3. 3.  Red eventuellt.

  4. TIPS!
    Smaksätt såsen även med olika kryddor. 

  5. Grundssås som passar till det mesta och dessutom näringsberikad.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    175,50 kcal
  • Energi (kJ)
    736,50 kJ
  • Fett
    13,05 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,75 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,70 g
  • Mättade fettsyror
    3,15 g
  • Fibrer
    0,15 g
  • Järn
    3,15 mg
  • Kalcium
    180 mg
  • Kalium
    225 mg
  • Kolhydrater
    9 g
  • Magnesium
    84 mg
  • Niacin
    5,55 mg
  • Protein
    5,85 g
  • Riboflavin
    0,31 mg
  • Tiamin
    0,35 mg
  • Vitamin B12
    1,65 µg
  • Vitamin B6
    0,45 mg
  • Vitamin C
    37,50 mg
  • Vitamin D
    7,35 µg
  • Vitamin E
    3 mg
  • Zink
    2,25 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet