
Hokifilérullad med smält smör, riven pepparrot och potatisstomp
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hokifilé MSC FINDUS 96011518900 g
- Grönsaksfyllning
- Pepparrot, riven10 g
- Salt och peppar
- Ägg0,50 st
- Potatisstomp à 80 g
- Potatis500 g
- Smör80 g
- Persilja FINDUS 9600868210 g
- Extra smör
- Riven pepparrot
- Salt och peppar
- Smör150 g
- Tricolormix med vaxbönor FINDUS 96008155400 g
TILLAGNING
Hokifilérullad:
1. Tina fiskfiléerna samt puréerna till fyllningen. Rulla fiskfiléerna och ställ tätt i form eller bleck. Blanda ingredienserna till fyllningen.2. Häll i spritspåse. Spritsa i fisken. Grädda i varmluftsugn 160º C till fiskens centrumtemperatur är ca 60º C.
Potatisstomp:
1. Koka potatisen och mosa den. Tillsätt puré, smör och Berikning Majsvällingpulver.2. Smaksätt med Persilja och kryddor samt hetta upp. Späd ev med mjölk om moset blir kompakt.
Servera med smält smör, riven pepparrot och kokta grönsaker.
Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt grönsakerna med Grov bönpaté, Findus 64773
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fisken med Torsktimbal, Findus 29119. Ersätt Grov grönsakspuré med Bönpuré, Findus 3745. Uteslut persiljan. Ersätt riven pepparrot med pepparrotsvisp. Ersätt Tricolormix med Grön böntimbal, Findus 89891.
Gelékonsistens: Torskgelé, se MRS. Böngelé, se MRS. Smält smör som smaksätts med citronsaft. Servera potatismos, uteslut persilja.
Flytande konsistens: Fisksoppa, se MRS. Serveras med crème fraiche blandat med bönpuré och citronsaft.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.TIPS!
Servera gärna också med en skiva citron och lite dill.Hokifilérullad med smält smör, riven pepparrot och potatisstomp blir tillsammans en smakfull kombination och succé i varje kök.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)332,89 kcal
- Energi (kJ)1392,74 kJ
- Fett20,63 g
- Enkelomättade fettsyror4,83 g
- Fleromättade fettsyror1,19 g
- Mättade fettsyror13,13 g
- Fiber3,31 g
- Järn1,60 mg
- Kalcium78,87 mg
- Kalium644,82 mg
- Kolesterol107,78 mg
- Kolhydrat16,10 g
- Disackarider2,61 g
- Monosackarider1 g
- Sackaros1,54 g
- Magnesium54,90 mg
- Natrium290,75 mg
- Niacin3,35 mg
- Protein19,45 g
- Riboflavin0,18 mg
- Tiamin0,19 mg
- Vatten190,34 g
- Vitamin B120,56 µg
- Vitamin B60,29 mg
- Vitamin C28,56 mg
- Vitamin D0,84 µg
- Vitamin E1,80 mg
- Zink0,81 mg