
Lax med fläderhollandaise, grönkål och krasse
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Laxfilé FINDUS 96012162700 g
- Rapsolja3 msk
- Salt och peppar
- Hollandaisesås á 0,5 dl
- Hollandaisesås FINDUS 96012382200 g
- Fläderblomsaft0,75 dl
- Grönsaker á 40 g
- Grön grönsaksblandning FINDUS 96008144200 g
- Rapsolja
- Grönkål, färsk200 g
- Salt och peppar
- Krasse30 g
- Potatis a´100 g
- Kokt potatis1 kg
TILLAGNING
1. Lägg tinad lax på bleck och ringla på olja, salt och peppar. Sätt in i ugn på 150°C till önskad innertemperatur.
Fläderhollandaise
1. Värm Hollandaisesås, Ärtpuré och flädersaft. Vispa ner Berikning Majsvälling.2. Lägg upp grönsaksblandningen och grönkål på bleck och ringla på olja, salt och peppar. Sätt in i ugn/varmluft med 150°C i ca 15 minuter.
3. Servera med kokt potatis och krasse.
Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt Grön grönsaksblandning med Grov Bönpaté, Findus 64773.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt Lax och grönsaker med Lax- och fisktimbal, Findus 49616 och Grön böntimbal, Findus 29112. Servera med potatismos. Uteslut krasse.
Gelékonsistens: Geléad lax och grönsaksgelé, se MRS, fläderhollandaise och potatismos. Uteslut krasse.
Flytande konsistens: 90 g Lax- och fiskpuré, Findus 58989 och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med fläderhollandaise.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.Detta recept innehåller Findus laxfilé, som är renskurna laxfiléer som kommer från lax odlad i Färöarna. Portionsbitarna är lika enkla att hantera som goda att äta.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)449,33 kcal
- Energi (kJ)1879,74 kJ
- Fett28,61 g
- Enkelomättade fettsyror13,87 g
- Fleromättade fettsyror8,09 g
- Mättade fettsyror4,10 g
- Fiber4,41 g
- Järn1,83 mg
- Kalcium92,65 mg
- Kalium846,27 mg
- Kolesterol71,50 mg
- Kolhydrat25,21 g
- Disackarider3,02 g
- Monosackarider1,34 g
- Sackaros1,81 g
- Magnesium54,48 mg
- Natrium214,81 mg
- Niacin8,04 mg
- Protein19,70 g
- Riboflavin0,24 mg
- Tiamin0,26 mg
- Vatten187,59 g
- Vitamin B122,60 µg
- Vitamin B60,67 mg
- Vitamin C48,15 mg
- Vitamin D8,22 µg
- Vitamin E6,82 mg
- Zink1,13 mg