
Lax med sparris, spenat & romsås
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Laxfilé FINDUS 960121621 kg
- Rapsolja3 msk
- Salt och citronpeppar
- Vispgrädde1 dl
- Sparris, färsk300 g
- Salt och peppar
- Romsås
- Majonnäs3 dl
- Smetana6 dl
- Dill, hackad15 g
- Kaviar/rom75 g
- Salt, peppar
- Duchessetoppar
- Potatis1 kg
- Äggula3 st
- Smör30 g
- Vispgrädde1 dl
- Salt1,50 tsk
- Vitpeppar1 krm
TILLAGNING
1. Koka upp spenatpuré och grädde. Red av med Thick & Easy.
2. Lägg i skivad sparris och sjud upp. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg spenat- och sparriskrämen i botten av ett bleck och lägg på tinad lax. Krydda laxen med salt och citronpeppar.
4. Sätt i ugn på 150 grader i cirka 15-20 minuter.
Romsås
1. Blanda ihop alla ingredienserna till romsåsen.
2. Smaka av med salt och peppar. Om den blir lite tjock tillsätt lite vatten.
Duchessetoppar
1. Koka skalad potatis och pressa ner i en bunke eller blandare.
2. Häll i äggulor, smör och grädde. Rör om. Smaka sedan av med salt och peppar.
3. Lägg moset i spritspåse och spritsa toppar eller rosor på ett bleck.
4. Sätt i ugn på 200 grader ca 8-10 minuter tills potatisen får fin färg.
Tips!
Toppa rätten med lite dill.
En god rätt i hel konsistens med lax, duchessetoppar och sparriskräm. Toppas med romsås. För att det ska gå enklare att äta rätten, dela den i mindre bitar. En rätt som kan uppskattas av många!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)875,28 kcal
- Energi (kJ)3662,01 kJ
- Fett74,35 g
- Enkelomättade fettsyror21,28 g
- Fleromättade fettsyror20,50 g
- Mättade fettsyror25,80 g
- Fiber3,34 g
- Järn3,07 mg
- Kalcium179,07 mg
- Kalium1231,09 mg
- Kolesterol253,77 mg
- Kolhydrat25,73 g
- Disackarider4,85 g
- Monosackarider1,30 g
- Sackaros1,95 g
- Magnesium103,01 mg
- Natrium905,07 mg
- Niacin9,04 mg
- Protein26,29 g
- Riboflavin0,48 mg
- Tiamin0,45 mg
- Vatten279,92 g
- Vitamin B127,50 µg
- Vitamin B61,43 mg
- Vitamin C62,38 mg
- Vitamin D13,36 µg
- Vitamin E8,49 mg
- Zink2,08 mg