Morotsdipp
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Majonnäs500 g
- Citronsaft50 g
- Ingefära, torkad1,25 tsk
- Spiskummin1,25 tsk
- Salt och peppar
TILLAGNING
1. Värm upp morotspuré och låt svalna.
2. Blanda i övriga ingredienser och red eventuellt med Thick & Easy™ för önskad konsistens.
TIPS!
Servera gärna som tillbehör till Grön Böntimbal.Morotsdippen har en fin orange färg och smakar otroligt gott. Det är ett perfekt tillbehör till det mesta.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)400,87 kcal
- Energi (kJ)1677,17 kJ
- Fett40,86 g
- Enkelomättade fettsyror7,97 g
- Fleromättade fettsyror25,37 g
- Mättade fettsyror4,11 g
- Fiber1,41 g
- Järn0,63 mg
- Kalcium52,30 mg
- Kalium159,40 mg
- Kolesterol60 mg
- Kolhydrat7,26 g
- Disackarider3,75 g
- Monosackarider2,18 g
- Sackaros2,55 g
- Magnesium10,60 mg
- Natrium213,10 mg
- Niacin0,62 mg
- Protein1,80 g
- Riboflavin0,06 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten57,76 g
- Vitamin B120,54 µg
- Vitamin B60,16 mg
- Vitamin C8,60 mg
- Vitamin D0,57 µg
- Vitamin E3,45 mg
- Zink0,28 mg