Räktårta

Räktårta med kavring

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Riv brödet fint och blanda med matfett. Fördela blandningen i botten på bleck eller formar.

  2. Servera och bjud på en räktårta i veckan. Passar perfekt för både middagar mitt i veckan och för lite mer festligare tillfällen.

  3. 2.  Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Blanda puré och gräddfil. Smaksätt med tomatpuré, senap, dill och salt. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver.

  4. 3.  Tillsätt gelatinet under omrörning. Häll ovanpå brödblandningen. Låt stelna i kyl. Lägg upp på fat.

  5. Grov patékonsistens: Se ovan.

  6. Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt ägg med tomatgelé, se MRS. Ersätt botten med brödtimbal, garnera med torkad dill och majonnäs.

  7. Gelékonsistens: Se timbalkonsistens. Uteslut torkad dill.

  8. Flytande konsistens: Fisk och räksoppa, se MRS. Servera med gräddfil smaksatt med tomatpuré och senap.

  9. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  10. TIPS!
    Garnera med räkor, dill, ägg och majonnäs.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    191,37 kcal
  • Energi (kJ)
    800,73 kJ
  • Fett
    11,71 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,97 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,77 g
  • Mättade fettsyror
    6,90 g
  • Fiber
    1,21 g
  • Järn
    0,92 mg
  • Kalcium
    74,77 mg
  • Kalium
    226,78 mg
  • Kolesterol
    69,38 mg
  • Kolhydrat
    11,26 g
  • Disackarider
    2,67 g
  • Monosackarider
    1,64 g
  • Sackaros
    0,10 g
  • Magnesium
    25 mg
  • Natrium
    179,90 mg
  • Niacin
    1,07 mg
  • Protein
    9,79 g
  • Riboflavin
    0,12 mg
  • Tiamin
    0,08 mg
  • Vatten
    58,74 g
  • Vitamin B12
    0,79 µg
  • Vitamin B6
    0,11 mg
  • Vitamin C
    3,92 mg
  • Vitamin D
    1,21 µg
  • Vitamin E
    1,89 mg
  • Zink
    0,70 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet