
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Räktårta á 150 g
- Botten
- Kavring150 g
- Matfett, smält80 g
- Fyllning
- Gelatinblad8 g
- Gräddfil2,50 dl
- Dill FINDUS 3198
- Matlagningssenap2 tsk
- Tomatpuré2 tsk
- Salt
- Ägg, hårdkokta50 g
- Räkor, skalade75 g
TILLAGNING
1. Riv brödet fint och blanda med matfett. Fördela blandningen i botten på bleck eller formar.
Servera och bjud på en räktårta i veckan. Passar perfekt för både middagar mitt i veckan och för lite mer festligare tillfällen.
2. Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Blanda puré och gräddfil. Smaksätt med tomatpuré, senap, dill och salt. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver.
3. Tillsätt gelatinet under omrörning. Häll ovanpå brödblandningen. Låt stelna i kyl. Lägg upp på fat.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt ägg med tomatgelé, se MRS. Ersätt botten med brödtimbal, garnera med torkad dill och majonnäs.
Gelékonsistens: Se timbalkonsistens. Uteslut torkad dill.
Flytande konsistens: Fisk och räksoppa, se MRS. Servera med gräddfil smaksatt med tomatpuré och senap.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Garnera med räkor, dill, ägg och majonnäs.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)191,37 kcal
- Energi (kJ)800,73 kJ
- Fett11,71 g
- Enkelomättade fettsyror2,97 g
- Fleromättade fettsyror0,77 g
- Mättade fettsyror6,90 g
- Fiber1,21 g
- Järn0,92 mg
- Kalcium74,77 mg
- Kalium226,78 mg
- Kolesterol69,38 mg
- Kolhydrat11,26 g
- Disackarider2,67 g
- Monosackarider1,64 g
- Sackaros0,10 g
- Magnesium25 mg
- Natrium179,90 mg
- Niacin1,07 mg
- Protein9,79 g
- Riboflavin0,12 mg
- Tiamin0,08 mg
- Vatten58,74 g
- Vitamin B120,79 µg
- Vitamin B60,11 mg
- Vitamin C3,92 mg
- Vitamin D1,21 µg
- Vitamin E1,89 mg
- Zink0,70 mg