Smörgåstårta

Smörgåstårta

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet. Smält matfettet.
    Riv brödet fint och blanda med matfettet. Platta ut blandningen i en form.

    2.  Värm puré och smält gelatinet i purén. Blanda med gräddfil, kaviar, ansjovis och dill. Smaksätt. Häll ovanpå brödblandningen. Låt stelna i kyl.

    3.  Lägg upp på fat och garnera med ägg, ansjovis, tomater och dill.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Uteslut ägg. Dekorera med kaviar istället för ansjovis.

    Gelékonsistens: se timbalkonsistens uteslut botten.

    Flytande konsistens: Fisksoppa med ansjovis, se MRS.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

  2. TIPS!
    Servera med gräddfilssås.

  3. Erbjud detta fantastiskt goda recept på smörgåstårta till en av veckans middagsserveringar.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    305,23 kcal
  • Energi (kJ)
    1277,17 kJ
  • Fett
    18,87 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,31 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,50 g
  • Mättade fettsyror
    9,28 g
  • Fiber
    1,52 g
  • Järn
    1,15 mg
  • Kalcium
    155,28 mg
  • Kalium
    400,39 mg
  • Kolesterol
    84,56 mg
  • Kolhydrat
    18,16 g
  • Disackarider
    6,01 g
  • Monosackarider
    2,17 g
  • Sackaros
    0,77 g
  • Magnesium
    36,61 mg
  • Natrium
    457,34 mg
  • Niacin
    1,48 mg
  • Protein
    15,18 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vatten
    128,59 g
  • Vitamin B12
    1,72 µg
  • Vitamin B6
    0,19 mg
  • Vitamin C
    4,69 mg
  • Vitamin D
    2,25 µg
  • Vitamin E
    2,79 mg
  • Zink
    1,24 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet