
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Smörgåstårta à 100 g
- Kavring2000 g
- Matfett, smält600 g
- Gelatinblad200 g
- Gräddfil50 dl
- Kaviar20 msk
- Ansjovisspad300 g
- Dill FINDUS 9600849330 g
- Peppar
- Salt
- Dekoration
- Ansjovis filé300 g
- Ägg, hårdkokt700 g
- Tomat
- Dill, färsk
- Gräddfilssås à 0,5 dl
- Gräddfil50 dl
- Peppar
- Salt
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet. Smält matfettet.
Riv brödet fint och blanda med matfettet. Platta ut blandningen i en form.
2. Värm puré och smält gelatinet i purén. Blanda med gräddfil, kaviar, ansjovis och dill. Smaksätt. Häll ovanpå brödblandningen. Låt stelna i kyl.
3. Lägg upp på fat och garnera med ägg, ansjovis, tomater och dill.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Uteslut ägg. Dekorera med kaviar istället för ansjovis.
Gelékonsistens: se timbalkonsistens uteslut botten.
Flytande konsistens: Fisksoppa med ansjovis, se MRS.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Servera med gräddfilssås.Erbjud detta fantastiskt goda recept på smörgåstårta till en av veckans middagsserveringar.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)305,23 kcal
- Energi (kJ)1277,17 kJ
- Fett18,87 g
- Enkelomättade fettsyror5,31 g
- Fleromättade fettsyror2,50 g
- Mättade fettsyror9,28 g
- Fiber1,52 g
- Järn1,15 mg
- Kalcium155,28 mg
- Kalium400,39 mg
- Kolesterol84,56 mg
- Kolhydrat18,16 g
- Disackarider6,01 g
- Monosackarider2,17 g
- Sackaros0,77 g
- Magnesium36,61 mg
- Natrium457,34 mg
- Niacin1,48 mg
- Protein15,18 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,13 mg
- Vatten128,59 g
- Vitamin B121,72 µg
- Vitamin B60,19 mg
- Vitamin C4,69 mg
- Vitamin D2,25 µg
- Vitamin E2,79 mg
- Zink1,24 mg