
Len spenatsoppa med ägg och skinka
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Salt och peppar
- Muskot
- Ägg5 st
- Rökt skinka, strimlad250 g
- Persilja, hackad15 g
- Rapsolja3 msk
- Ostmacka
- Knäckebröd/ Hårdbröd120 g
- ost150 g
- Smörgåsfett70 g
- Rädisa3 g
- Smörgåskrasse
TILLAGNING
Soppa
1. Koka upp spenatpuré och sopp- och såsbas.
2. Smaka av med salt, peppar och muskot.
Topping
1. Hacka kokt ägg och blanda med strimlad skinka.
2. Stek lätt i rapsolja eller smör.
3. Tillsätt hackad persilja.
Grov patékonsistens: enligt recept.
Timbalkonsistens: enligt recept. Ersätt topping med slät äggröra, se MRS, samt hackad Skinktimbal med röksmak. Ersätt persilja med torkad finmald persilja. Servera med Brödtimbal och mjukost.
Gelékonsistens: förtjocka soppan med Thick & Easy™. Ersätt topping med slät äggröra, se MRS. Servera med geléad smörgås, se MRS.
Flytande konsistens: se gelékonsistens. Uteslut smörgås.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
Tips!
Servera med en god ostsmörgås.
Denna lena soppa är lagad på spenatpuré som ger soppan mycket smak och en härlig grön färg. Med sin släta textur passar spenatpurén speciellt bra till just soppor.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)381,34 kcal
- Energi (kJ)1595,39 kJ
- Fett26,60 g
- Enkelomättade fettsyror8,56 g
- Fleromättade fettsyror2,50 g
- Mättade fettsyror13,25 g
- Fiber2,28 g
- Järn2,74 mg
- Kalcium416,29 mg
- Kalium916,12 mg
- Kolesterol168,76 mg
- Kolhydrat14,05 g
- Disackarider8,38 g
- Monosackarider0,49 g
- Sackaros0,08 g
- Magnesium103,41 mg
- Natrium616,80 mg
- Niacin2,48 mg
- Protein20,83 g
- Riboflavin0,70 mg
- Tiamin0,41 mg
- Vatten276,17 g
- Vitamin B121,79 µg
- Vitamin B60,39 mg
- Vitamin C40,65 mg
- Vitamin D0,67 µg
- Vitamin E5,62 mg
- Zink3,37 mg