Spenatsoppa med ägg och skinka

Len spenatsoppa med ägg och skinka

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Soppa

  2. 1. Koka upp spenatpuré och sopp- och såsbas.

  3. 2. Smaka av med salt, peppar och muskot. 

  4. Topping

  5. 1. Hacka kokt ägg och blanda med strimlad skinka.

  6. 2. Stek lätt i rapsolja eller smör.

  7. 3. Tillsätt hackad persilja.

  8. Grov patékonsistens: enligt recept.

  9. Timbalkonsistens: enligt recept. Ersätt topping med slät äggröra, se MRS, samt hackad Skinktimbal med röksmak. Ersätt persilja med torkad finmald persilja. Servera med Brödtimbal och mjukost.

  10. Gelékonsistens: förtjocka soppan med Thick & Easy™. Ersätt topping med slät äggröra, se MRS. Servera med geléad smörgås, se MRS.

  11. Flytande konsistens: se gelékonsistens. Uteslut smörgås.

  12. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  13. Tips!

  14. Servera med en god ostsmörgås.

  15. Denna lena soppa är lagad på spenatpuré som ger soppan mycket smak och en härlig grön färg. Med sin släta textur passar spenatpurén speciellt bra till just soppor.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    381,34 kcal
  • Energi (kJ)
    1595,39 kJ
  • Fett
    26,60 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,56 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,50 g
  • Mättade fettsyror
    13,25 g
  • Fiber
    2,28 g
  • Järn
    2,74 mg
  • Kalcium
    416,29 mg
  • Kalium
    916,12 mg
  • Kolesterol
    168,76 mg
  • Kolhydrat
    14,05 g
  • Disackarider
    8,38 g
  • Monosackarider
    0,49 g
  • Sackaros
    0,08 g
  • Magnesium
    103,41 mg
  • Natrium
    616,80 mg
  • Niacin
    2,48 mg
  • Protein
    20,83 g
  • Riboflavin
    0,70 mg
  • Tiamin
    0,41 mg
  • Vatten
    276,17 g
  • Vitamin B12
    1,79 µg
  • Vitamin B6
    0,39 mg
  • Vitamin C
    40,65 mg
  • Vitamin D
    0,67 µg
  • Vitamin E
    5,62 mg
  • Zink
    3,37 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet