INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad1 g
- Ättika1 krm
- Dill, torkad, stött
- Lökpulver1 krm
- Utgått-strösocker1 krm
- Buljongpulver
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
Serveras kall i tärningar med tjock, varm dillsås bredvid, potatismos och grönsaksgelé.
TIPS!
Sås, sila A-kostens sås, red av till tjock konsistens.Bjud på dillkött tillsammans med potatismos, varm dillsås och grönsaksgelé i veckan. Allt lagat i fin och välsmakad gelékonsistens.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)134,43 kcal
- Energi (kJ)561,93 kJ
- Fett9,15 g
- Mättade fettsyror3,35 g
- Fibrer0,05 g
- Järn1,05 mg
- Kalcium60,01 mg
- Kalium75,02 mg
- Kolhydrater6,17 g
- Disackarider0,85 g
- Sackaros0,85 g
- Magnesium28 mg
- Natrium0,01 mg
- Niacin1,85 mg
- Protein6,95 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vatten0,88 g
- Vitamin B120,55 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C12,50 mg
- Vitamin D2,45 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink0,75 mg