Dillkött

Dillkött på kalv

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. Serveras kall i tärningar med tjock, varm dillsås bredvid, potatismos och grönsaksgelé.

  5. TIPS!
    Sås, sila A-kostens sås, red av till tjock konsistens.

  6. Bjud på dillkött tillsammans med potatismos, varm dillsås och grönsaksgelé i veckan. Allt lagat i fin och välsmakad gelékonsistens för de med tugg- och sväljsvårigheter.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    100,03 kcal
  • Energi (kJ)
    418,44 kJ
  • Fett
    3,65 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,24 g
  • Mättade fettsyror
    1,76 g
  • Järn
    0,46 mg
  • Kalcium
    65,62 mg
  • Kalium
    194,74 mg
  • Kolesterol
    41,85 mg
  • Kolhydrater
    3,37 g
  • Disackarider
    3,22 g
  • Sackaros
    0,85 g
  • Magnesium
    18,33 mg
  • Natrium
    58,33 mg
  • Niacin
    4,13 mg
  • Protein
    13,30 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    81,66 g
  • Vitamin B12
    0,48 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,21 µg
  • Vitamin E
    0,59 mg
  • Zink
    0,97 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet