Dillkött

DILLKÖTT

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl.

  4. Serveras kall i tärningar med tjock, varm dillsås bredvid, potatismos och grönsaksgelé.

  5. TIPS!
    Sås, sila A-kostens sås, red av till tjock konsistens.

  6. Bjud på dillkött tillsammans med potatismos, varm dillsås och grönsaksgelé i veckan. Allt lagat i fin och välsmakad gelékonsistens. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    132,93 kcal
  • Energi (kJ)
    557,43 kJ
  • Fett
    9,10 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,20 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,10 g
  • Mättade fettsyror
    3,35 g
  • Fibrer
    0,05 g
  • Järn
    1,35 mg
  • Kalcium
    62,51 mg
  • Kalium
    150,02 mg
  • Kolhydrater
    6,02 g
  • Disackarider
    0,85 g
  • Sackaros
    0,85 g
  • Magnesium
    33 mg
  • Natrium
    0,01 mg
  • Niacin
    4,35 mg
  • Protein
    6,95 g
  • Riboflavin
    0,13 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vatten
    0,88 g
  • Vitamin B12
    0,58 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    12,50 mg
  • Vitamin D
    2,50 µg
  • Vitamin E
    1 mg
  • Zink
    1,75 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet