Grundrecept grönsaksgelé med sopp- och såsbas, berikad

Grundrecept grönsaksgelé

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt. Låt stelna i kyl. Serveras kall.

  4. TIPS!
    OBS! Vid majsgelé – använd dubbel mängd gelatin.

  5. Grönsaksgelé är ett bra tillbehör för fisk- eller köttgelé. Men också gott som en vegetarisk rätt och servera med andra tillbehör. Går enkelt att variera med någon av Findus andra grönsakspuréer.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    50,90 kcal
  • Energi (kJ)
    212,96 kJ
  • Fett
    2,19 g
  • Enkelomättade fettsyror
    0,53 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,09 g
  • Mättade fettsyror
    1,37 g
  • Fibrer
    1,16 g
  • Järn
    0,18 mg
  • Kalcium
    71,11 mg
  • Kalium
    249,72 mg
  • Kolesterol
    6,85 mg
  • Kolhydrater
    3,70 g
  • Disackarider
    2,67 g
  • Monosackarider
    1,05 g
  • Sackaros
    0,30 g
  • Magnesium
    11,33 mg
  • Natrium
    22,82 mg
  • Niacin
    0,29 mg
  • Protein
    3,52 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    89,68 g
  • Vitamin B12
    0,28 µg
  • Vitamin B6
    0,11 mg
  • Vitamin C
    39,85 mg
  • Vitamin E
    0,09 mg
  • Zink
    0,34 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet