INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad1 g
- Tomatpuré7,50 g
- Lökpulver0,50 tsk
- Buljongpulver
- Salt, peppar
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i tärningar med silad tjock, varm sås bredvid, potatismos och grönsaksgelé.Gulasch i gelékonsistens är perfekt för ett mer lättsmält alternativ men fortfarande väldigt smakrikt.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)112,78 kcal
- Energi (kJ)472,18 kJ
- Fett7,55 g
- Enkelomättade fettsyror2,83 g
- Fleromättade fettsyror1,07 g
- Mättade fettsyror2,40 g
- Fibrer0,35 g
- Järn1,14 mg
- Kalcium61,50 mg
- Kalium118,50 mg
- Kolhydrater5,17 g
- Magnesium30,75 mg
- Niacin2,62 mg
- Protein6,09 g
- Riboflavin0,13 mg
- Tiamin0,20 mg
- Vitamin B120,61 µg
- Vitamin B60,15 mg
- Vitamin C12,70 mg
- Vitamin D2,51 µg
- Vitamin E1 mg
- Zink1,14 mg