Lever

Lever

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i bitar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och slät lingonsylt (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  5. Detta recept på lever i gelékonsistens är lagat på Findus kalvpuré. Det är en god kalvpuré på finpasserat kalvkött. Ett snabbt sätt att servera snabba kalvrätter. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    113,15 kcal
  • Energi (kJ)
    473,46 kJ
  • Fett
    5,13 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,80 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,52 g
  • Mättade fettsyror
    2,36 g
  • Järn
    1,61 mg
  • Kalcium
    69,36 mg
  • Kalium
    179,72 mg
  • Kolesterol
    56,85 mg
  • Kolhydrater
    5,78 g
  • Disackarider
    2,67 g
  • Monosackarider
    0,22 g
  • Sackaros
    0,30 g
  • Magnesium
    16,83 mg
  • Natrium
    189,07 mg
  • Niacin
    3,33 mg
  • Protein
    10,93 g
  • Riboflavin
    0,36 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    78,05 g
  • Vitamin B12
    2,21 µg
  • Vitamin B6
    0,19 mg
  • Vitamin C
    0,30 mg
  • Vitamin D
    0,13 µg
  • Vitamin E
    0,43 mg
  • Zink
    1,40 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet