Lever

LEVER

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.

  3. 3.  Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.

  4. TIPS!
    Serveras kall i bitar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och slät lingonsylt (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  5. Detta recept på lever i gelékonsistens är lagat på Findus kalvpuré. Det är en god kalvpuré på finpasserat kalvkött. Ett snabbt sätt att servera snabba kalvrätter. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    139,50 kcal
  • Energi (kJ)
    584,75 kJ
  • Fett
    8,97 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,19 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,37 g
  • Mättade fettsyror
    3 g
  • Fibrer
    0,05 g
  • Järn
    2,57 mg
  • Kalcium
    68 mg
  • Kalium
    155 mg
  • Kolesterol
    32,50 mg
  • Kolhydrater
    7,40 g
  • Disackarider
    0,30 g
  • Monosackarider
    0,22 g
  • Sackaros
    0,30 g
  • Magnesium
    35,25 mg
  • Natrium
    150 mg
  • Niacin
    4,35 mg
  • Protein
    7,45 g
  • Riboflavin
    0,37 mg
  • Tiamin
    0,15 mg
  • Vatten
    15,88 g
  • Vitamin B12
    2,39 µg
  • Vitamin B6
    0,21 mg
  • Vitamin C
    12,50 mg
  • Vitamin D
    2,50 µg
  • Vitamin E
    1,11 mg
  • Zink
    2,06 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet