INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Leverpastej25 g
- Gelatinblad1 g
- Buljongpulver
- Lökpulver
- Sockerkulör
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Värm Sopp- och såsbas. Tillsätt puré och det blötlagda gelatinet under omrörning.
3. Smaksätt och färgsätt. Låt stelna i kyl.
TIPS!
Serveras kall i bitar med tjock, varm sås bredvid, potatismos, grönsaksgelé och slät lingonsylt (se recept sid 140 i MRS eller sök recept på vår hemsida).Detta recept på lever i gelékonsistens är lagat på Findus kalvpuré. Det är en god kalvpuré på finpasserat kalvkött. Ett snabbt sätt att servera snabba kalvrätter.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)139,50 kcal
- Energi (kJ)584,75 kJ
- Fett8,97 g
- Enkelomättade fettsyror4,19 g
- Fleromättade fettsyror1,37 g
- Mättade fettsyror3 g
- Fibrer0,05 g
- Järn2,57 mg
- Kalcium68 mg
- Kalium155 mg
- Kolesterol32,50 mg
- Kolhydrater7,40 g
- Disackarider0,30 g
- Monosackarider0,22 g
- Sackaros0,30 g
- Magnesium35,25 mg
- Natrium150 mg
- Niacin4,35 mg
- Protein7,45 g
- Riboflavin0,37 mg
- Tiamin0,15 mg
- Vatten15,88 g
- Vitamin B122,39 µg
- Vitamin B60,21 mg
- Vitamin C12,50 mg
- Vitamin D2,50 µg
- Vitamin E1,11 mg
- Zink2,06 mg