
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Laxterrin à 120 g
- Basilika, torkad1 msk
- Citron pressad1 tsk
- Tabascosås1 krm
- Hummerfond0,50 dl
- Salt
- Peppar
- Krämig sparrissås à 1 dl
- Crème fraiche2,25 dl
- Kranvatten4,50 l
- Gräslök FINDUS 9600868120 g
- Fiskbuljongpulver
- Majsstärkelse
- Matfett45 g
- Salt
- Peppar
- Stenbitsrom100 g
- Dill, färsk
TILLAGNING
Laxterrin
1. Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda och smaksätt.Servera en lyxig laxterrin med en krämigt god sparrissås till middag. Lagat i timbalkonsistens och väldigt gott!
2. Grädda i ugn full ånga 125 grader ca 1 timme. Dekorera med röd stenbitsrom och dill.
Krämig sparrissås
1. Blanda puré, crème fraiche, vatten och buljongpulver. Koka upp. Red med majsstärkelse och låt sjuda ca 5 min.2. Rör ner matfett och gräslök. Smaksätt med salt och peppar. Dekorera laxterrinen med stenbitsrom samt dill och servera med sparrissåsen.
Grov patékonsistens: Enl receptet.
Timbalkonsistens: Enl receptet. Uteslut stenbitsrom och ersätt med vispad grädde smaksatt med kaviar. Använd torkade finmalda örter i stället för basilika och gräslök.
Gelékonsistens: Fiskgelé, se MRS. Servera med tjock sås, förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360. Ersätt gräslök med torkad finmald gräslök.
Flytande konsistens: Fisksoppa, se MRS. Servera med krämig sparrissås. Ersätt gräslök med torkad finmald gräslök.
MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Dekorera med ett knippe dill.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)281,49 kcal
- Energi (kJ)1180,58 kJ
- Fett21,22 g
- Enkelomättade fettsyror1,91 g
- Fleromättade fettsyror0,30 g
- Mättade fettsyror7,44 g
- Fibrer0,60 g
- Järn0,20 mg
- Kalcium48,92 mg
- Kalium39,04 mg
- Kolesterol52,60 mg
- Kolhydrater6,05 g
- Disackarider0,59 g
- Monosackarider0,02 g
- Magnesium6,05 mg
- Natrium220,30 mg
- Niacin0,11 mg
- Protein16,87 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,03 mg
- Vatten471,15 g
- Vitamin B121,54 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C0,91 mg
- Vitamin D0,75 µg
- Vitamin E1,18 mg
- Zink0,20 mg