
Fläskfilé med blomkålspuré & kryddsmör
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Salt och peppar
- Fläskfilé1 kg
- Smör100 g
- Vispgrädde1 dl
- Salt och peppar
- Haricots verts200 g
- Vaxbönor FINDUS 96012780200 g
- Tomater, semitorkade FINDUS 96008705100 g
- Rapsolja3 msk
- Salt och peppar
- Kryddsmör
- Tomatpuré1,50 msk
- Smör300 g
- Vitlök1 st
- Dijonsenap1,50 msk
- Persilja, hackad0,50 dl
- Dragon, torkad1 msk
- Salt1 tsk
- Worcestersås1,50 tsk
- Curry1 msk
- Cayennepeppar1 krm
- Ugnsbakad potatis
- Potatis1,50 kg
- Persilja FINDUS 960086822 msk
- Rapsolja3 msk
- Salt och peppar
TILLAGNING
Fläskfilé
1. Putsa fläskfilen från senor. Salta och peppra.
2. Bryn fläskfilén så att den får fin färg. Sätt i ugn på 150 grader i cirka 15-20 minuter.
Blomkålspuré
1. Bryn smöret. När det fått en gyllende färg tillsätt blomkålspuré och vispgrädde.
2. Smaka av med salt och peppar.
Grönsaker
1. Lägg upp haricovertes, vaxbönor och semitorkad tomat i ett bleck och ringla på olja.
2. Sätt i ugn på 150 grader i cirka 10 minuter.
Kryddsmör
1. Blanda alla ingredienserna till kryddsmöret.
2. Spritsa eller rulla ihop det i smörpapper och sätt i kylen eller frysen till servering.
Ugnsbakad potatis
1. Dela potatisen och lägg på ett bleck. Ringla på olja och smaksätt med salt och peppar.
2. Sätt i ugn på 160 grader i cirka 30-35 minuter. Strö på hackad persilja innan servering.
Tips!
Önskas rätten i grov patékonsistens? Laga rätten enligt receptet men koka grönsakerna väl.
God varmrätt med mycket smak. Fläskfilé är ett mångsidigt kött och kan kombineras med många olika tillbehör. Ett exempel är att satsa på ett smakrikt kryddsmör. Det lyfter hela rätten!
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)696,73 kcal
- Energi (kJ)2914,99 kJ
- Fett48,52 g
- Enkelomättade fettsyror15,06 g
- Fleromättade fettsyror4,01 g
- Mättade fettsyror26,31 g
- Fiber6,79 g
- Järn3,52 mg
- Kalcium103,86 mg
- Kalium1499,86 mg
- Kolesterol163,82 mg
- Kolhydrat35,25 g
- Disackarider2,28 g
- Monosackarider5,16 g
- Sackaros1,01 g
- Magnesium92,97 mg
- Natrium954,41 mg
- Niacin12,67 mg
- Protein27,41 g
- Riboflavin0,41 mg
- Tiamin1,03 mg
- Vatten301,34 g
- Vitamin B120,82 µg
- Vitamin B61,15 mg
- Vitamin C86,72 mg
- Vitamin D1,16 µg
- Vitamin E4,93 mg
- Zink2,59 mg