Grön sparrissoppa med créme fraiche & räkor
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Grön sparrissoppa à 2,5 dl
- Matfett1,50 kg
- Mjölk15 l
- Majsstärkelse
- Buljongpulver
- Peppar
- Smör500 g
- Salt
- Malda kryddor
- Crème fraiche
- Citronsaft
- Dill
- Räkor
- Smörgås eller oststänger
TILLAGNING
1. Blanda puré, mjölk och matfett. Koka upp under omrörning. Toppred med majsstärkelse och låt sjuda ca 5 min.
2. För extra tillskott av energi och protein tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt. Hetta upp.
Servera med en klick crème fraiche smaksatt med citron, räkor och dill samt smörgås.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut räkor.
Gelékonsistens: Se timbalkonsistens. Förtjocka soppan med Berikning Majsvällingpulver, Findus 33967. Servera med geléad smörgås, se MRS.
Flytande konsistens: 90 g sparrispuré och 180 g sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med citron crème fraiche.
MRS = kokboken Mätt Rätt & Slätt.TIPS!
För en mer näringsrik soppa ersätt mjölk, matfett, vetemjöl, salt och peppar med Sopp- och såsbas, Findus 47061.
Denna gröna sparrissoppa gör sig lika bra som förrätt som till huvudrätt. Pricken över i:et blir toppingen med den smaksätta créme fraichen och räkorna.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)284,45 kcal
- Energi (kJ)1190,02 kJ
- Fett21,94 g
- Enkelomättade fettsyror5,24 g
- Fleromättade fettsyror0,94 g
- Mättade fettsyror14,31 g
- Fiber1,45 g
- Järn1,10 mg
- Kalcium237,70 mg
- Kalium561,25 mg
- Kolesterol67,11 mg
- Kolhydrat12,37 g
- Disackarider8,88 g
- Monosackarider1,40 g
- Sackaros0,18 g
- Magnesium35,84 mg
- Natrium180,56 mg
- Niacin1,26 mg
- Protein9,19 g
- Riboflavin0,38 mg
- Tiamin0,21 mg
- Vatten222,33 g
- Vitamin B120,94 µg
- Vitamin B60,23 mg
- Vitamin C34,13 mg
- Vitamin D2,22 µg
- Vitamin E3,03 mg
- Zink1,57 mg