Bondomelett

BONDOMELETT

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Strimla och lägg korvtimbalerna i väl smorda bleck eller formar. Tina omelett- och timbalbas.

  2. 2.  Blanda med potatis och mjölk. Smaksätt. Häll blandningen över korvstrimlorna. Täck med lock eller folie.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  4. TIPS!
    Servera med sås och grönsakstimbal.

  5. Bondomelett i timbalkonsistens, perfekt för en middag i vardagen. Tillsammans med sås och grönsakstimbal blir middagen komplett och väldigt god! 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    355,07 kcal
  • Energi (kJ)
    1486,98 kJ
  • Fett
    21,31 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,84 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,22 g
  • Mättade fettsyror
    6,86 g
  • Fibrer
    1,25 g
  • Järn
    2,23 mg
  • Kalcium
    146 mg
  • Kalium
    462,50 mg
  • Kolesterol
    3,09 mg
  • Kolhydrater
    19,66 g
  • Disackarider
    1,61 g
  • Monosackarider
    0,23 g
  • Sackaros
    0,17 g
  • Magnesium
    31,90 mg
  • Natrium
    51,75 mg
  • Niacin
    5,52 mg
  • Protein
    20,84 g
  • Riboflavin
    0,62 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    65,19 g
  • Vitamin B12
    1,45 µg
  • Vitamin B6
    0,11 mg
  • Vitamin C
    8,88 mg
  • Vitamin D
    0,97 µg
  • Vitamin E
    0,09 mg
  • Zink
    2,48 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet