Falafel på spett med majssoppa

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Koka upp majspuré, hönsbuljong och vispgrädde.

  2. 2. Vispa i Berikning Majsvälling och kryddor. Red av och smaksätt med salt och peppar.

  3. 3. Trä halvtinade falafeltimbaler på spett och värm i ugn på 100 % ånga under lock i cirka 8 minuter.

  4. Servera soppan med falafelspett och eventuellt en örtolja.

  5. Tips!

  6. Det går även bra att lägga falafeltimbalrena i soppan eller vid sidan om utan spett.

  7. Laga vegetariska timbalrätter lättare med Findus Falafeltimbal. Kikärtsbulle med smak av persilja och spiskummin bjuder på många användningsområden för en vegetarisk kost i timbalkonsistens.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    446,97 kcal
  • Energi (kJ)
    1870,05 kJ
  • Fett
    33,88 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,96 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,54 g
  • Mättade fettsyror
    20,55 g
  • Fiber
    6,31 g
  • Järn
    0,95 mg
  • Kalcium
    85,99 mg
  • Kalium
    320,55 mg
  • Kolesterol
    84,87 mg
  • Kolhydrat
    25,26 g
  • Disackarider
    6,63 g
  • Monosackarider
    0,81 g
  • Sackaros
    3,84 g
  • Magnesium
    41,96 mg
  • Natrium
    3153,99 mg
  • Niacin
    2,48 mg
  • Protein
    8,03 g
  • Riboflavin
    0,23 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    130 g
  • Vitamin B12
    1,02 µg
  • Vitamin B6
    0,23 mg
  • Vitamin C
    9,45 mg
  • Vitamin D
    0,52 µg
  • Vitamin E
    1,38 mg
  • Zink
    0,78 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet