Laxkupol med morotssås

LAXKUPOL MED MOROTSSÅS

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans. Blanda med Thick & Easy™ och smaksätt.

  2. 2.  Häll laxblandningen i väl smorda bleck eller formar. Lägg i broccolitimbalerna. Täck med lock eller folie.

  3. 3.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  4. 4.  Servera med morotssås (se recept sid 34 i MRS eller sök recept på vår hemsida).

  5. Morotsås
    1.  Blanda ingredienserna. Låt koka upp. Smaka av.

  6. TIPS!
    Dekorera laxkupolen med dill.

  7. Servera en fantastsiskt god laxkupol till middag. Laxkupolen har många spännande smaker och tillsammas med morotsåsen blir det ortroligt gott.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    407,14 kcal
  • Energi (kJ)
    1708,43 kJ
  • Fett
    31,01 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,14 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,92 g
  • Mättade fettsyror
    13,85 g
  • Fibrer
    2,52 g
  • Järn
    0,89 mg
  • Kalcium
    48,50 mg
  • Kalium
    228 mg
  • Kolhydrater
    14,05 g
  • Magnesium
    24 mg
  • Niacin
    5,52 mg
  • Protein
    18,38 g
  • Riboflavin
    0,24 mg
  • Tiamin
    0,10 mg
  • Vitamin B12
    1,86 µg
  • Vitamin D
    2,28 µg
  • Zink
    0,78 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning