Laxpaj

LAXPAJ

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Smält matfettet.

  2. 2.  Blanda ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i formen.

  3. 3.  Tina puré och omelett- och timbalbas tillsammans.

  4. 4.  Blanda med övriga ingredienser. Smaksätt.

  5. 5.  Häll blandningen i pajskalet. Stick ner tärnade timbaler.

  6. 6.  Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 40 min.

  7. TIPS!
    Servera med gräddfilssås och t ex. Grön böntimbal, Findus 89891.

  8. En smakfull och god laxpaj i timbalkonsistens är ett utmärkt middagsval. Väldigt gott och lättuggat!

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    663,22 kcal
  • Energi (kJ)
    2777,68 kJ
  • Fett
    45,60 g
  • Enkelomättade fettsyror
    13,22 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,91 g
  • Mättade fettsyror
    23,88 g
  • Fibrer
    1,55 g
  • Järn
    1,60 mg
  • Kalcium
    209,79 mg
  • Kalium
    310,92 mg
  • Kolesterol
    96 mg
  • Kolhydrater
    39,90 g
  • Disackarider
    0,19 g
  • Magnesium
    32,67 mg
  • Natrium
    327,99 mg
  • Niacin
    7,53 mg
  • Protein
    24,14 g
  • Riboflavin
    0,32 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vatten
    6,08 g
  • Vitamin B12
    2,53 µg
  • Vitamin D
    3,33 µg
  • Vitamin E
    0,79 mg
  • Zink
    1,08 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning