Stekt köttimbal med pepparsås

Stekt köttimbal med pepparsås

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Köttimbal

  2. Tips!
    För ett ännu mer lättlagat alternativ, servera med en slät potatismos istället.  

  3. En riktig höstfavorit som passar veckans alla dagar. Testa detta supergoda recept med stekt köttimbal som serveras med en näringsberikad pepparsås. 

  4. 1.  Blanda tinade puréer med övriga ingredienser. Häll i oljad form. Sätt på lock i ugn 100% ånga 100°C ca 30 minuter.

  5. Pepparsås

  6. 1.  Bryn lökpulver och svartpeppar snabbt i oljan. Tillsätt grädde, vatten, kalvfond och vispa ner Berikning Majsvälling.

  7. 2.  Red av till önskad konsistens och smaka av med salt. Tillsätt colloritsoja för önskad färg. 

  8. Potatiskroketter

  9. 1. Blanda i äggulan i potatismoset och ställ i kylen. Rulla kall potatismos till lagom stora kroketter.

  10. 2.  Vänd dem i smält smör och krydda dem med finmortlade kryddor. Värm i ugn 100% ånga, 100°C ca 15 minuter.  

  11. Tina Tomattimbalerna och värm Broccolitimbalerna under lock 100% ånga, 100°C ca12-15 minuter. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    717,81 kcal
  • Energi (kJ)
    3002,10 kJ
  • Fett
    54,23 g
  • Enkelomättade fettsyror
    17,89 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,36 g
  • Mättade fettsyror
    22,50 g
  • Fiber
    2,40 g
  • Järn
    2,46 mg
  • Kalcium
    224,14 mg
  • Kalium
    521,51 mg
  • Kolesterol
    176,20 mg
  • Kolhydrat
    40,79 g
  • Disackarider
    6 g
  • Monosackarider
    1,84 g
  • Sackaros
    0,21 g
  • Magnesium
    37,61 mg
  • Natrium
    627,58 mg
  • Niacin
    2,65 mg
  • Protein
    16,94 g
  • Riboflavin
    0,34 mg
  • Tiamin
    0,16 mg
  • Vatten
    176,62 g
  • Vitamin B12
    0,90 µg
  • Vitamin B6
    0,35 mg
  • Vitamin C
    31,99 mg
  • Vitamin D
    2,05 µg
  • Vitamin E
    7,34 mg
  • Zink
    1,49 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet