Lax med skaldjurstopping och potatis/sellerimos med kall syrlig sås
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Laxfilé portion, ASC FINDUS 96012162700 g
- Topping à 50 g
- Räkor150 g
- Kräftstjärtar75 g
- Tomater, semitorkade FINDUS 9600870540 g
- Dill FINDUS 9600849310 g
- Salt
- Peppar
- Potatis/Sellerimos à 120 g
- Potatis700 g
- Ostcrème200 g
- Matfett50 g
- Salt
- Peppar
- Syrlig sås à 1 dl
- Crème fraiche450 g
- Matlagningsyoghurt450 g
- Citronsaft15 g
- Salt
- Flytande matfett50 g
- Peppar
TILLAGNING
1. Placera tinade laxfileérna tätt på ett GN bleck.
Topping
1. Blanda tinad fisk- och räkpuré tillsammans med övriga ingredienser, dela eventuellt de semitorkade tomaterna.
Smaka av med salt och peppar.2. Är toppingen för lös tillsätt Thick & Easy (Findus 22360) till önskad konsistens.
3. Lägg toppingen på de tinade laxfileérna. Tillaga i ugn 160°C (till fiskens centrumtempratur är 60°C).
Potatis/Sellerimos
1. Koka potatisen och mosa den, tillsätt den tinade selleripurén och octcremèn. För extra tillskott av energi och protein tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt.Syrlig sås
1. Blanda alla ingredienser. För extra tillskott av protein och energi tillsätt Berikning Majsvällingpulver och flytande matfett. Smaksätt.TIPS!
Servera med citronklyfta, rivet citronskal och dill.Lax med skaldjurstopping och potatis/sellerimos med kall, syrlig sås. Både potatismosen och såsen kan berikas och ge ett tillskott av både energi och protein. Ett perfekt middagstips.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)549,56 kcal
- Energi (kJ)2299,05 kJ
- Fett37,71 g
- Enkelomättade fettsyror11,89 g
- Fleromättade fettsyror4,48 g
- Mättade fettsyror18,46 g
- Fiber2,79 g
- Järn2,24 mg
- Kalcium305,93 mg
- Kalium1014,52 mg
- Kolesterol149,13 mg
- Kolhydrat23,24 g
- Disackarider5,15 g
- Monosackarider2,94 g
- Sackaros0,54 g
- Magnesium68,89 mg
- Natrium857,91 mg
- Niacin6,89 mg
- Protein28,63 g
- Riboflavin0,39 mg
- Tiamin0,34 mg
- Vatten244,74 g
- Vitamin B125,35 µg
- Vitamin B61,08 mg
- Vitamin C27,47 mg
- Vitamin D10,29 µg
- Vitamin E4,80 mg
- Zink1,91 mg