Lax med skaldjurstopping och potatis/sellerimos med kall syrlig sås

Lax med skaldjurstopping och potatis/sellerimos med kall syrlig sås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Placera tinade laxfileérna tätt på ett GN bleck.

  2. Topping
    1.  Blanda tinad fisk- och räkpuré tillsammans med övriga ingredienser, dela eventuellt de semitorkade tomaterna.
    Smaka av med salt och peppar.

  3. 2.  Är toppingen för lös tillsätt Thick & Easy (Findus 22360) till önskad konsistens.

  4. 3.  Lägg toppingen på de tinade laxfileérna. Tillaga i ugn 160°C (till fiskens centrumtempratur är 60°C).

  5. Potatis/Sellerimos
    1.  Koka potatisen och mosa den, tillsätt den tinade selleripurén och octcremèn. För extra tillskott av energi och protein tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt.

  6. Syrlig sås
    1.  Blanda alla ingredienser. För extra tillskott av protein och energi tillsätt Berikning Majsvällingpulver och flytande matfett. Smaksätt.

  7. TIPS!
    Servera med citronklyfta, rivet citronskal och dill.

  8. Lax med skaldjurstopping och potatis/sellerimos med kall, syrlig sås. Både potatismosen och såsen kan berikas och ge ett tillskott av både energi och protein. Ett perfekt middagstips. 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    549,56 kcal
  • Energi (kJ)
    2299,05 kJ
  • Fett
    37,71 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,89 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,48 g
  • Mättade fettsyror
    18,46 g
  • Fibrer
    2,79 g
  • Järn
    2,24 mg
  • Kalcium
    305,93 mg
  • Kalium
    1014,52 mg
  • Kolesterol
    149,13 mg
  • Kolhydrater
    23,24 g
  • Disackarider
    5,15 g
  • Monosackarider
    2,94 g
  • Sackaros
    0,54 g
  • Magnesium
    68,89 mg
  • Natrium
    857,91 mg
  • Niacin
    6,89 mg
  • Protein
    28,63 g
  • Riboflavin
    0,39 mg
  • Tiamin
    0,34 mg
  • Vatten
    244,74 g
  • Vitamin B12
    5,35 µg
  • Vitamin B6
    1,08 mg
  • Vitamin C
    27,47 mg
  • Vitamin D
    10,29 µg
  • Vitamin E
    4,80 mg
  • Zink
    1,91 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning