Laxtail med picklade grönsaker, potatis och sparrissås
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Laxfilé-tail FINDUS 96012162800 g
- Tricolormix med vaxbönor FINDUS 96008155300 g
- Ättika1,50 msk
- Salt0,50 tsk
- Vatten0,75 dl
- Sparrissås
- Vitt vin200 g
- Fiskbuljong, färdig6 dl
- Vispgrädde2 dl
- Salt, peppar
- Majsstärkelse
- Matfett50 g
TILLAGNING
1. Lägg lax i bleck och strö på salt och peppar. Tillaga i ugn 160°C (till fiskens centrumtempratur är 60°C).
Laxtail med picklade grönsaker, potatis och sparrissås, som även är berikad och ger extra tillskott av energi och protein.
2. Tillaga grönsakerna. Blanda ättika, vatten, salt och häll på de varma grönsakerna.
Sparrrissås
1. Koka upp vin och buljong och lått reducera. Tillsätt sparrispuré, grädde, Berikning Majsvällingpulver och matfett. Red av såsen och smaksätt.Grov patékonsistens: Se ovan. Ersätt grönsakerna med Grov Bönpaté, Findus 64773. Efter tillagning häll över ättikslagen.
Timbakonsistens: Se ovan. Ersätt laxen med Lax- och fisktimbal, Findus 49616, grönsakerna med Blandad grönsakstimbal, Findus 29114, efter tillagning häll över ättikslagen. Servera med sparrissås och potatismos.
Gelékonsistens: Laxgelé, se MRS, majsgelé, se MRS, förtjocka såsen med Thick & EasyTM samt servera potatismos till.
Flyytande konsistens: Laxsoppa med sparrisklick, se MRS
MRS=Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Servera med kokt potatis.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)325,55 kcal
- Energi (kJ)1362,02 kJ
- Fett23,40 g
- Enkelomättade fettsyror7,49 g
- Fleromättade fettsyror3,37 g
- Mättade fettsyror10,57 g
- Fiber1,55 g
- Järn2,24 mg
- Kalcium126,42 mg
- Kalium522,15 mg
- Kolesterol91,43 mg
- Kolhydrat9,40 g
- Disackarider3,58 g
- Monosackarider1,87 g
- Sackaros0,62 g
- Magnesium39,40 mg
- Natrium433,45 mg
- Niacin5,83 mg
- Protein18,79 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,32 mg
- Vatten208,54 g
- Vitamin B125,17 µg
- Vitamin B60,93 mg
- Vitamin C21,48 mg
- Vitamin D11,20 µg
- Vitamin E3,43 mg
- Zink0,93 mg