
Sejfilé med cheddarost och gräslök
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sejfilé med cheddarost och gräslök
- Sejfilé cheddarost gräslök dill MSC FINDUS 80923750 g
- Spenatsås à 1 dl
- Bladspenat FINDUS 96013228500 g
- Salt
- Muskot1 g
- Crème fraiche3 dl
- Smör100 g
- Glaserade grönsaker
- Broccolibuketter FINDUS 96008187350 g
- Smör50 g
TILLAGNING
Fiskgratäng
1. Tillaga enligt anvisning på förpackningen.
Krämig spenatsås
1. Blanda spenat, puré och crème fraiche. Hetta upp och smaksätt. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett.
Smaksätt. Hetta upp.
Glaserade grönsaker
1. Tillaga grönsakerna och glasera med matfett.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fiskfilé med Torsktimbal, Findus 29119 häll lite sås över timbalerna före upphettning. Servera med Broccolitimbal, Findus 29112 samt potatismos och sås (se gelékonsistens).
Gelékonsistens: Torskgelé se MRS, tillaga såsen med Sopp- och såsbas, Findus 47061 samt Selleripuré förtjocka med Thick & Easy™ Findus 22360, potatismos, varm broccolipuré, Findus 3703, se MRS
Flytande konsistens: Fisksoppa, se MRS. Servera med crème fraiche smaksatt med färskost.MRS = Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Servera denna härliga fiskrätt med färskpotatis.Sejfilé med cheddarost och gräslök är ett gott och nyttigt val av middag. Laga och servera den i veckan.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)388,48 kcal
- Energi (kJ)1625,32 kJ
- Fett30,73 g
- Enkelomättade fettsyror8,39 g
- Fleromättade fettsyror2,25 g
- Mättade fettsyror18,34 g
- Fiber2,71 g
- Järn2,52 mg
- Kalcium173,82 mg
- Kalium828,02 mg
- Kolesterol123,03 mg
- Kolhydrat12,49 g
- Disackarider3,58 g
- Monosackarider2,05 g
- Sackaros0,34 g
- Magnesium71,52 mg
- Natrium590,32 mg
- Niacin2,67 mg
- Protein14,95 g
- Riboflavin0,31 mg
- Tiamin0,18 mg
- Vatten179,86 g
- Vitamin B120,71 µg
- Vitamin B60,33 mg
- Vitamin C50,93 mg
- Vitamin D1,59 µg
- Vitamin E4,15 mg
- Zink1,23 mg