Sommaröverbakad torskfilé med kall rosépepparsås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Tina fiskfiléerna.

  2. TIPS!
    Servera med färskpotatis och tricolormix med vaxbönor.

  3. Detta recept på sommaröverbakad torskfilé med kall rosépepparsås passar utmärkt att servera som middag, inte bara på sommaren utan året om.

  4. 2.  Blanda ingredienserna till sommarörtstäcket. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver. Fördela över fisken.

  5. 3.  Tillaga i konvektionsugn 18 °C, ca 20 minuter. (till fiskens centrumtemperatur är ca 60°C)

  6. Rosépepparsås
    1.  Blanda ingredienserna. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Smaksätt. Serveras varm eller kall.

  7. Grov patékonsistens: Se ovan.

  8. Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt fisken med Torsktimbal, Findus 29119, blanda ärtpuré med mjukost samt salt och peppar. Pensla över torsktimbalen. Ersätt grönsakerna med Grön böntimbal, Findus 89891. Uteslut rosépeppar i såsen. Servera med potatismos.

  9. Gelékonsistens: Torskgelé sid 108 i MRS och böngelé sid 137 i MRS, potatismos, uteslut rosépeppar i såsen och förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360. Servera med potatismos.

  10. Flytande konsistens: 90 g Torskpuré, Findus 3728 och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med crème fraiche smaksatt med bönpuré, Findus 3745.

  11. MRS=Mätt Rätt & Slätt.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    555,06 kcal
  • Energi (kJ)
    2322,35 kJ
  • Fett
    46,49 g
  • Enkelomättade fettsyror
    24,47 g
  • Fleromättade fettsyror
    11,40 g
  • Mättade fettsyror
    8,10 g
  • Fibrer
    3,02 g
  • Järn
    2,25 mg
  • Kalcium
    140 mg
  • Kalium
    561,43 mg
  • Kolesterol
    127,48 mg
  • Kolhydrater
    17,05 g
  • Disackarider
    5,58 g
  • Monosackarider
    1,89 g
  • Sackaros
    2,25 g
  • Magnesium
    42,06 mg
  • Natrium
    327,77 mg
  • Niacin
    2,85 mg
  • Protein
    17,02 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,21 mg
  • Vatten
    160,49 g
  • Vitamin B12
    1,22 µg
  • Vitamin B6
    0,26 mg
  • Vitamin C
    24,74 mg
  • Vitamin D
    4,24 µg
  • Vitamin E
    13,28 mg
  • Zink
    1,30 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning