Rotfruktssoppa

ROTFRUKTSSOPPA

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda ingredienserna till soppan. Värm upp under omrörning. Smaksätt.

  2. TIPS!
    Servera med crème fraiche.

  3. En len och mild rotfruktsoppa på härliga rotfrukter som selleri, morot och palsternacka. Soppan är i flytande konsistens och berikad med näring. Både nyttig och god! 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    243 kcal
  • Energi (kJ)
    1019,10 kJ
  • Fett
    16,02 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,10 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,39 g
  • Mättade fettsyror
    3,87 g
  • Fibrer
    2,79 g
  • Järn
    3,96 mg
  • Kalcium
    234 mg
  • Kalium
    435 mg
  • Kolhydrater
    16,26 g
  • Magnesium
    109,80 mg
  • Niacin
    7,56 mg
  • Protein
    7,89 g
  • Riboflavin
    0,41 mg
  • Tiamin
    0,44 mg
  • Vitamin B12
    1,98 µg
  • Vitamin B6
    0,54 mg
  • Vitamin C
    47,70 mg
  • Vitamin D
    8,82 µg
  • Vitamin E
    3,60 mg
  • Zink
    2,91 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning