Rotfruktssoppa

ROTFRUKTSSOPPA

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

TILLAGNING

  1. 1.  Blanda ingredienserna till soppan. Värm upp under omrörning. Smaksätt.

  2. TIPS!
    Servera med crème fraiche.

  3. En len och mild rotfruktsoppa på härliga rotfrukter som selleri, morot och palsternacka. Soppan är i flytande konsistens och berikad med näring. Både nyttig och god! 

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    246,69 kcal
  • Energi (kJ)
    1034,64 kJ
  • Fett
    15,94 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,11 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,40 g
  • Mättade fettsyror
    3,83 g
  • Fibrer
    2,57 g
  • Järn
    4,07 mg
  • Kalcium
    254,70 mg
  • Kalium
    549 mg
  • Kolhydrater
    17,01 g
  • Disackarider
    2,41 g
  • Monosackarider
    1,62 g
  • Sackaros
    2,38 g
  • Magnesium
    111 mg
  • Natrium
    28,80 mg
  • Niacin
    7,70 mg
  • Protein
    7,94 g
  • Riboflavin
    0,42 mg
  • Tiamin
    0,47 mg
  • Vatten
    79,45 g
  • Vitamin B12
    1,98 µg
  • Vitamin B6
    0,64 mg
  • Vitamin C
    53,55 mg
  • Vitamin D
    8,82 µg
  • Vitamin E
    4,05 mg
  • Zink
    3,01 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning